• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivena plata Dušana Vlahovića u Čelsiju! Rekao je "da", čeka se još samo jedna sitnica i odlazi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čini se da je Dušan Vlahović nikad bliže dresu Čelsija.

 Dušan Vlahović nikad bliže dresu Čelsija Izvor: MN PRESS

Kao bomba je odjeknula vijest u Italiji da je Čelsi ponovo krenuo po Dušana Vlahovića. U jednom trenutku potpuno je utihnulo interesovanje za srpskog napadača, nakon što su se Bajern i Pari Sen Žermen povukli iz trke, pa je sada Čelsi glavni favorit za njegov potpis, uz uslov da Romelu Lukaku završi u Juventusu.

Prema pisanju dobro obaviještenih italijanskih novinara Nikola Skire i Đanluka di Marcija, to najvjerovatnije neće biti trampa kako se u prvi mah pisalo, nego odvojeni transferi zbog finansijskih izvještaja dva kluba. Ipak, transferi su povezani i u toku su pregovori dva kluba pošto su Vlahović i Lukaku dali "zeleno svjetlo" za transfere i već su dogovorili načelno lične uslove. I to miriše da bi sve moglo vrlo brzo da se završi...

Navodno, Dušan Vlahović će zarađivati deset miliona evra godišnje i u skladu sa ranijom praksom u Čelsiju sprema mu se dugoročni ugovor na više od pet sezona, dok za sada nema informacija koliko novca je tražio Romelu Lukaku - ali se očekuje da je u pitanju slična suma onoj koju je zarađivao u Interu prije transfera u Čelsi (oko sedam miliona evra).

Ono gdje je zapelo je dogovor oko obeštećenja. Juventus je navodno tražio 50 miliona evra i Lukakua za Vlahovića, dok postoje i informacije da je u pitanju manji novac - od 30 do 40 miliona evra - i da je otprilike to i projekcija na "Stamford bridžu". Ne žele ni u Čelsiju da troše previše ovog ljeta s obzirom da neće igrati UEFA takmičenja, dok su za prethodnih godinu dana potrošili čak 600 miliona evra na pojačanja i pod budnim okom su Aleksandera Čeferina.

Podsjetimo, Vlahović je ponikao u Partizanu, a još kao tinejdžer je prešao u redove Fiorentine. Postigao je 49 golova na 108 utakmica za Fiorentinu, dok je za 80 miliona evra prešao u redove "stare dame". Od tada je postigao 23 pogotka na 63 meča.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vlad

Nema ništa od ovoga. Ne znam odakle izvlače ove vesti. U Čelzijevim vestima i transferima nema pomena o ovome. Dovode centralnog beka iz Monaka, možda još jednog ili dvojicu vezni i odbrambeni. Napadača njet. Poketino je izjavio da bi možda voleo da vidi još jednog napadača u timu, ali da se samo razmišlja o tome.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC