• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nismo se predavali, vjerovali smo u preokret!" Rendulić nakon eliminacije Zrinjskog iz LŠ: Da su bila još 3-4 minuta...

Autor Dragan Šutvić

Trener Zrinjskog obratio se novinarima nakon ispadanja Mostaraca iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

 slovan zrinjski krunoslav rendulić Izvor: Screenshot

Fudbaleri Zrinjskog nisu uspjeli da eliminišu Slovan iz daljeg takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nakon mostarskih 0:1, bh. šampion je sinoć remizirao sa Slovacima u Bratislavi rezultatom 2:2 i sada dobija "utješnu nagradu", s obzirom na to da se seli u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Prije svega, treba čestitati ekipi Slovana na prolasku. Kad se zbroje dvije utakmice, ako ćemo biti pošteni, treba reći da ipak za nijansu bolji protivnik ide dalje. Razlika između nas i Slovana je što na ovom nivou moraš da imaš duel, da budeš agresivan. Mi u prvih 15 minuta nismo to imali i otvorili smo veoma loše utakmicu, praktično nismo ni počeli a već smo zaostajali 1:0. To je donekle i usmjerilo utakmicu, u krivom smjeru po nas. Nismo uspjeli u ovom segmentu da pariramo, duel i agresija, tu je Slovan bio bolji. Postigli su drugi gol, onda smo mi krenuli onako kako u stvari treba da krenemo od početka - agresivno, čvrsto, beskompromisno. Na kraju smo nagrađeni sa dva gola, ali nažalost po nas nije bilo dovoljno", rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić na konferenciji za novinare.

Od tri gola u dvomeču protiv Slovana, njegovi izabranici su primili dva iz prekida.

"Golovi padaju iz raznoraznih situacija, pa isto tako i iz prekida. Ne raduje me ta činjenica jer smo dobili dva gola iz standardnih situacija, prvi gol neću komentarisati, sve je viđeno, govorim za gol u Mostaru. Čista odgovornost, kod prekida je čista odgovornost."

Slovan je mnogo podigao nivo igre, uz dvojac Vajs – Kucka, koji je propustio prvi duel u Mostaru.

"Sigurno da jeste, to nije ista ekipa sa njima dvojicom i bez njih. Naravno da oni doprinose igri Slovana, da su to dva kvalitetna igrača, ja bih rekao dva ključna igrača za Slovan."

Rendulić je imao riječi hvale za svoje izabranike, koji su, kako kaže, odigrali hrabro do posljednjeg sekunda.

"Nisu se predavali, jednostavno vjerovali su da možemo okrenuti i nažalost po nas nije bilo dovoljno vremena. Da su bila još 3-4 minuta, ne kažem da bismo postigli gol, ali sigurno da bismo stavili Slovan pod još veći pritisak i da bi nervoza bila još veća."

Narednu evropsku utakmicu Zrinjski će odigrati 10. avgusta u Mostaru. Rival će mu, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, biti poraženi iz dva duela Breiđablika i Kopenhagena. Prvi meč, na Islandu, završen je pobjedom favorizovanih Danaca rezultatom 0:2.

"Nadam se da ćemo u narednom meču prikazati igru kakvu smo prikazali sad nakon 2:0. Ako budemo na tom tragu, čvrsto vjerujem da ćemo sljedećeg protivnika preskočiti", zaključio je Rendulić obraćanje novinarima u Bratislavi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC