• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nermin Bašić najavio duel u Bakuu: Da pokažemo cijeloj BiH da Željo može!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Željezničara svjestan je da je azerbejdžanski tim favorit, ali je istakao da Sarajlije nemaju čega da se plaše.

 Nermin Bašić Izvor: Promo/FK Željezničar/ Adem Ćatić

Nefči i Željezničar u četvrtak od 19 časova u Bakuu igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Sarajevski "plavi” doputovali su u glavni grad Azerbejdžana, gdje su dan uoči utakmice odradili trening, a održana je i zvanična konferencija za medije, na kojoj je govorio trener Želje Nermin Bašić.

Nije bh. tim imao sreće u prvom duelu na "Grbavici" prije šest dana. Dva puta je vodio, imao prednost sve do 95. minuta, kada su gosti postigli izjednačujući pogodak i stigli do velikog remija.

"Želim se zahvaliti ekipi Nefčija na gostoprimstvu, dali su nam svoj trening centar za treniranje i zaista sam im zahvalan. Imalo smo problema u prvoj utakmici sa šest-sedam igrača koji su bili povrijeđeni, imali smo probleme za pripremu utakmice, isto tako i za izmjene. Uspjeli smo kroz ovih četiri-pet dana da rekuperiramo ekipu, da vratimo povrijeđene igrače u kadar. Nefči ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodat, čuo sam da Nefči ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše 'Manijake' da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može", rekao je Bašić.

Pogledajte fotografije sa prvog meča u Sarajevu...

Bilo je stvari koje se Bašiću nisu svidjele u prvom duelu, a nada se da će pojedine greške biti ispravljene u sutrašnjem revanšu.

"Isto tako se nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice, napravimo smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti. Nefči se pojačava svaki dan, vidjeli smo da su doveli krilo, očekujemo ga u prvih 11. Napravili smo sve individualne analize igrača koji su došli, tako da imamo sve informacije kako bismo se što bolje pripremili. Bez obzira što sam rekao da je Nefči favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici. Igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače. Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na evro-sceni i očekujem da će biti dobra utakmica", dodao je trener Željezničara.

Podsjetimo, bolji iz dvomeča Nefčija i Željezničara igraće u trećem kolu kvalifikacija protiv pobjednika dvoboja Bešiktaš - Tirana. Turski tim slavio je u prvom susretu 3:1.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC