• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bašić komentarisao remi Željezničara protiv Nefčija: Malo sam razočaran, ali sam više ponosan

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sarajevski Željezničar nije uspio pred svojim navijačima da upiše pobjedu protiv Nefčija, koji je do remija stigao golom duboko u sudijskoj nadoknadi.

 Nermin Bašić Izvor: Promo/FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Slično kao Borac, i sarajevski Željezničar primio je gol u posljednjim trenucima kvalifikacionog susreta u Konferencijskoj ligi. Ipak, za razliku od Banjalučana, koji su poraženi od Austrije u Beču (0:1), "plavi" su remizirali protiv Nefčija na "Grbavici", iako su do 96. minuta vodili 2:1.

Razočaranje zbog ovakvog ishoda meča nije krio Nermin Bašić, šef stručnog štaba Željezničara.

"Malo sam razočaran jer smo primili eurogol u posljednjim minutama. Prvo želim da se zahvalim divnoj publici i mogu biti ponosni na ove momke kako smo iznijeli ovu utakmicu. Mislim da smo bili dosta dobri. Znali smo da su oni individualci strašni i oni danas nisu imali dobrih šansi, mi smo ih zaključali na tih 20 metara", rekao je Bašić nakon meča.

Istakao je da je, uprkos svemu, ponosan na svoj tim, koji je odigrao veoma dobrih 100 i nešto minuta, s obzirom da su oba poluvremena bila produžena po osam minuta.

"Dosta je bilo tempa i dosta tranzicija, dosta gledljiva utakmica. Veoma sam ponosan na svoju ekipu, preko 100 minuta u utakmici protiv ekipe koja vrijedi deset miliona. Falilo nam je igrača, plus su nam se povrijedila trojica danas. Živi smo i sanjamo dalje ovih sedam dana."

Slijedi revanš za sedam dana. Put u daleki Baku, gdje je sarajevski tim već imao uspjeha ovog ljeta, eliminisavši Dinamo iz Minska u prvom kolu kvalifikacija.

"Moramo biti ponosni. Željo je odigrao tri utakmice i nije izgubio niti jednu utakmicu. Imamo motiva za dalje, imamo aktivan protivnik. Ova ekipa je igrala protiv Fenerbahčea i Crvene zvezde koja je savladala Fiorentinu 5:0. Mi smo se morali prilagoditi protivniku, malo sam razočaran, ali sam više ponosan. Treba da nastavimo da radimo i mislim da je Željo tek na početku svog puta", poručio je Bašić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC