• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrija "kroz iglene uši" savladala Borac, trener Vimer oprezan: Sve je OTVORENO, odbrana povremeno NIJE bila na nivou!

Autor Dragan Šutvić

Strateg "ljubičastih" oprezno dočekuje revanš sa Borcem, zakazan za 3. avgust. /Od izvještača MONDA iz Beča/

 austrija borac mihael vimer izjava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca nesrećno su poraženi u bečkom duelu sa Austrijom (1:0), prvom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Haris Tabaković, udarna igla "ljubičastih", savladao je sinoć odličnog Nikolu Ćetkovića u posljednjem napadu i omogućio svom timu da banjalučki revanš, zakazan za 3. avgust, dođe uz minimalnu prednost.

Borčevi fudbaleri su odlično parirali favorizovanom rivalu, uz disciplinovanu igru u defanzivi bili na korak do sjajnog rezultata u austrijskoj prestonici, ali se, jednostavno, nije dalo.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Nisam iznenađen Borčevim nastupom, očekivali smo da će tako igrati, hrabro i defanzivno jako. Za takav njihov nastup smo se i pripremali. Jeste da je danas bila pobjeda, ali sve je otvoreno u uzvratnoj utakmici i moraćemo mnogo da radimo da bismo pozitivno završili ovu utakmicu", rekao je Vimer u pres-sali.

Austrijske kolege interesovalo da je u pojedinim momentima u finišu meča domaćoj ekipi ponestalo volje.

"Mnogo zavisi od pozicioniranja igrača u određenim situacijama. Na kraju, pozicija igrača u tom posljednjem napadu bila je baš onakva kakva je nama bila potrebna, baš to smo željeli", istakao je Vimer, koji je o igri svog tima u odbrani rekao:

"Bila je jedna situacija gdje smo imali kontru, izgubili loptu, uslijedila je odmah kontra za Borac. Tu smo možda malo ispali, ali uglavnom sam zadovoljan. U pojedinim trenucima odbrana nija bila na potrebnom nivou, protiv ovako dobre ekipe se ne može sve ni odbraniti. Bili smo stabilni većinom vremena, ponekad smo kasnili, ali to je u ovoj fazi sezone normalno."

Prije revanša u Banjaluci, Austrija će imati veoma težak meč na startu domaćeg prvenstva – protiv Šturma iz Graca, 30. jula.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC