• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi Hajduka i Sarajeva u Splitu: "Bili" poveli, bordo tim preokrenuo - pa primio gol u 88. minutu!

Autor Dragan Šutvić

Prijateljska utakmica Hajduka i Sarajeva završena je rezultatom 2:2.

 hajduk sarajevo utakmica  Izvor: HNK Hajduk

Fudbaleri Sarajeva remizirali su ove subote sa Hajdukom rezultatom 2:2 u prijateljskoj utakmici igranoj na pomoćnom terenu stadiona Poljud.

Bordo tim je, s obzirom na činjenicu da je odgođen premijerligaški meč sa Borcem zbog učešća crveno-plavih na evropskoj sceni, odmjerio snage u prijateljskom duelu sa Splićanima, koji su kao i Osijek imali ervropske obaveza, pa je odgođen međusobni duel dva tima u prvenstvu.

Sva četiri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Do prednosti su stigli domaći, pogotkom Jana Mlakara u 54. minutu, ali je Sarajevo uspjelo u nastavku meča da preokrene rezultat.

Hamza Čataković i Mirza Mustafić su pogodilu u 65. i 76. minutu, da bi u 88. minutu Marko Livaja, prva zvijezda Splićana, matirao Lovru Rogića i postavio konačnih 2:2.

I jednima i drugima ova provjera odlično je poslužila pred nastavak sezone – Sarajevu pred drugi domaći okršaj u prvenstvu protiv Posušja, u kojem će nastojadi da popravi utisak sa premijere i poraza od Sloge Meridian (1:2), a Hajduku pred četvrtak i spektakl na Poljudu, odnosno prvi okršaj sa PAOK-om u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

HAJDUK: Kalinić, Moufi, Šarlija, Elez, Dialo, Sigur, Lauš, Sahiti, Dajaku, Benrahu, Čuić. Još su igrali: Silić, Mikanović, Fero, Melnjak, Ćubelić, Kavelj, Kalik, Dolček, Mlakar, Ođiđa, Livaja.

SARAJEVO: Šahinović, Trako, Zeljković, Vrančić, Oliveira, Varešanović, Penjaranda, Beganović, Radović, Soldo, Ziljkić. Još su igrali: Rogić, Duraković, Jelić-Balta, Čataković, Ljukovac, Viveros, Avramoski, Ikić, Mulalić, Čelik, Buljubašić, Mustafić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC