• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon (pre)rane eliminacije iz Evrope, Sarajevo još jednom razočaralo navijače: Sloga slavila na "Koševu"! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nije bio uspješan nastup Sarajlija na međunarodnoj sceni, a ništa bolje nije počela ni borba za bodove u domaćem prvenstvu. Sloga Meridian nakon velikog preokreta nosi bodove iz Sarajeva - junak Dejan Vidić.

 FK Sloga Doboj Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Kakav debi Dejana Vidića u dresu Sloge Meridian!

Visoki napadač, koji je ovog ljeta u Doboj stigao iz beogradskog IMT-a, postigao je dva gola na "Koševu" i donio svom timu tri ogromna boda protiv favorizovanog Sarajeva na startu nove sezone Premijer lige BiH.

SARAJEVO - SLOGA MERIDIAN 1:2 (1:1)

Turbulentan period za fudbalera Sarajeva, koji nastoje što prije da zaborave bolnu eliminaciju iz Evrope, još nije prošao.

Otišao je trener Mirza Varešanović, zatim i direktorica Ajla Alimanović, nakon čega je uslijedila rekacija najvatrenijih pristalica "bordo" tima i povratak "Hordi zla" na sjevernu tribinu stadiona "Koševo".

Na startu sezone u glavni grad BiH stigla je dobojska Sloga Meridian, tim Vlade Jagodić nije dugo izdržao početni pritisak domaćih, ali je u nastavku meča ipak šokirao grogiranog protivnika.

Duel na najvećem stadionu u BiH počeo je minutom ćutanja, kojim je odata počast prerano preminulom mladom treneru Sloge Vedranu Sofiću, nakon čega su od samog starta fudbaleri u bordo opremi krenuli ofanzivno i takva igra isplatila im se već u 15. minutu.

Danijel Avramovski odlično je proigrao Renana Oliveiru, koji ne propušta priliku da dovede Sarajevo do vođstva.

I nakon vodećeg gola, Sarajevo je konkretnije. Zaprijetio je Dal Varešanović, ali se rezultat nije promijenio. Sredinom prvog dijela igre konačno prilika i za goste. Bio je to dobar solo prodor Srđana Grabeža u 25. minutu, ali golman domaćih Muhamed Šahinović glavom brani njegov pokušaj i izbacuje loptu u korner.

Nastavili su domaći sa napadima, ali su se i gosti oslobodili, te su zasluženo u 44. minutu stigli do izjednačenja.

Bilo je jasno da su fudbaleri iz Doboja izuzetno opasni kod prekida, što su potvrdili u samom finišu prvog poluvremena. Kapiten Milan Milanović izveo je slobodan udarac, najviši u skoku bio je korpulentni Dejan Vidić, koji je iskoristio veoma loše istrčavanje Šahinovića i pogodio za izjednačenje.

Veliku priliku Sloga Meridian imala je u 60. minutu. Mihajlo Šipovac bio je sam u napadu, ali se odlično snašao u šesnaestercu rivala, šutirao iz ugla i iznenadio Šahinovića, ali nije imao sreće - pogodio je stativu.

Četiri minuta kasnije nova šansa za goste. Nikola Dujaković uputio je loptu u peterac Sarajeva, gdje se našao strijelac jedinog gola za Dobojlije Vidić, ali je domaća odbrana uspjela da otkloni opasnost.

Ni drugi strijelac na večerašnjem meču, Renan Oliveira, nije imao sreće da dođe do drugog gola. U 68. minutu Brazilac je bio pred golom gostiju, ali lopta kao da ga je iznenadila, nije dobro reagovao i domaći su iz ovog napada dobili samo korner. Nedugo zatim šutirao je i Frensis Kjereme, pored gola.

Nakon ovih promašaja, stigla je kazna, 20 minuta prije kraja meča. Nikola Dujaković još jednom je sjajno centrirao, a 197 centimetara visoki Vidić ponovo je fenomenalno reagovao glavom i iz velike daljine drugi put večeras matirao Šahinovića.

Nedugo zatim, pokušao je Mario Vrančić iz slobodnog udarca da vrati Sarajevo u igru, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Pokušao je i Hamza Čataković kasnije, ali nije uspio. Sloga Meridian odnijela je kompletan plijen iz Sarajeva.

TRADICIJA

Dobojlije su još jednom pokazale da znaju kako se igra protiv Sarajeva, te su treću utakmicu u nizu neporaženi protiv kluba sa "Koševa" (2:1, 1:1, 1:0). Samo u prvom odmjeravanju snaga, u debitantskoj sezoni, Sloga je doživjela poraz, i to u Sarajevu 2:4.

  • SARAJEVO: Šahinović, Duraković (83. Radović), Trako, Zeljković, Vrančić (80. Čataković), Renan, Varešanović, Kjereme (83. Gulijašvili), Avramovski, Aničić (54. Soldo), Buljubašić (54. Mustafić). Trener: Mensur Dogan.
  • SLOGA MERIDIAN: Šćekić, Nikolić, Šipovac (82. Baranov), Karać (74. Tahrić), Milojević (74. Dadić), S. Dujaković, Popara, N. Dujaković (90. Bosnić), Milanović, Grabež, Vidić (82. Stevanović). Trener: Vlado Jagodić.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

GOŠK - Tuzla siti 1:4 (1:1)
/Mandić 4 - Mašović 24, Hadžić 52, 58, Mehanović 81/

Sarajevo - Sloga Meridian 1:2 (1:1)
/Renan Oliveira 15 - Vidić 44, 70/

Odigrano u subotu:

Velež - Zvijezda 09 5:0 (3:0)
/Šturm 19, Anđušić 25, Kranjc 27, Mlinarić 58, Leai 88/

Odgođeno:

Zrinjski - Posušje
Široki Brijeg - Borac
Željezničar - Igman



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen bojDo

Слога Добој Република Српска!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC