• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA - SRBIN PRELAZI U INTER! Lazar sve dogovorio, otkriveni detalji transfera!

Autor Dragan Šutvić

Lazar Samaradžić postaće igrač nerazura.

 lazar samardžić ide u inter  Izvor: MN PRESS

Srpski internacionalac Lazar Samardžić prelazi u Inter! I prema pisanju poznatog novinara Fabricija Romana, reprezentativac Srbije napustiće Udineze i pojačati nerazure u transferu od 16 miliona evra. Sa druge strane, milanski velikan daće Udinezeu Đovanija Fabijana, mladog vezistu (20 godina), uz dogovorenu opciju za pravo preče kupovine.

Samardžić bi mogao već u nedjelju da otputuje u Milano, da prođe ljekarski pregled i onda će potpisati ugovor u ponedjeljak ili utorak. Tako će se produžiti tradicija nastupa srpskih fudbalera za Inter, poslije Vladimira Jugovića, Dejana Stankovića, Siniše Mihajlovića, Nemanje Vidića, Zdravka Kuzmanovića, Alena Stevanovića, Adema Ljajića, Aleksandra Kolarova... Naravno, već se podrazumijeva da su ove sezone u timu sinovi Dejana Stankovića - golman Filip, koji je već stekao javne pohvale trenera, a tu je i vezista Aleksandar Stanković, koji je takođe nastupao na pripremama za prvi tim.

Trostruki šampion Evrope završio je prošlu sezonu Serije A na trećem mjestu tabele i sa izborenim mjestom  Ligi šampiona, u kojoj će Samardžić debitovati ove jeseni u grupnoj fazi. Kao talenat Lajpciga, on je u jesen 2020. sa 18 godina sjedio na klupi u najjačem takmičenju protiv Junajteda, Pari Sen Žermena i Bašakšehira, ali ovog puta će i sam osjetiti kako je igrati među najboljima.

Inter je ovog ljeta doveo i albanskog vezistu Kristjana Aslanija (21) iz Empolija za 10 miliona, a stigao je i mladi njemački štoper Jan Aurel Bisek (22) iz Arhusa za sedam miliona. Sa druge strane, u klubu je osiguran ostanak italijanskog veterana Frančeska Aćerbija (35), koji je nastupom protiv Erlinga Holanda u finalu Lige šampiona pokazao da je i dalje sposoban da igra na najvišem nivou. On je prošle sezone bio na pozajmici na "Meaci", a Inter je za četiri miliona otkupio ovog ljeta njegov ugovor od Lacjia.

Poput Aćerbija, kao iskusan igrač stigao je i njegov vršnjak Huan Kvadrado iz Juventusa, koji će ojačati konkurenciju u veznom redu, dok će napad ekipe Simonea Inzagija biti jači za Francuza Markusa Tirama, sina legendarnog Lilijana Tirama. On je stigao iz Borusije Menhengladbah bez obeštećenja.

Sa druge strane, Inter je u sklopu rekonstrukcije ekipe ispratio dugogodišnjeg golmana Samira Handanovića (38), Edin Džeko (37) je otišao u Fenerbahče i tamo dočekao Dušana Tadića. Takođe, tim su napustile i zvijezde poput Milana Škrinjara (28), koji je za džabe prešao u Pari Sen Žermen i Marcelo Brozović (30), koji je prihvatio poziv iz Saudijske Arabije da za obeštećenje od 18 miliona evra pređe u Al Nasr. Takođe, Inter se rastao i sa skupocenim golmanom Andreom Onanom, koji je za čak 52 miliona evra otišao u Mančester junajted, mada je u jučerašnjem meču kiksnuo i primio gol sa pola terena.

Lazar Vujadin Samardžić, kako glasi puno ime srpskog fudbalera, rođen je u Berlinu i počeo je da igra fudbal u tamošnjem klubu "Hercegovac".

Potom je prošao omladinsku školu Herte, iz koje je 2020. izašao kao prvotimac i prešao u Lajpcig. U tom klubu se nije dugo zadržao, pa je posle jedne sezone 2021. prešao u Udineze, što se pokazalo kao pravi potez.

Stasavajući kroz omladinske selekcije reprezentacije Nemačke i koristeći prostor u Udinezeu, on je skrenuo pažnju na sebe, pa ga je najprije selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ubijedio da bi trebalo da igra za "orlove", čiji je član od ove godine, a sada ga je i Inter ubijedio da je selidba na stadion "Đuzepe Meaca" pravi potez za njegovu mladu karijeru.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:51
Lazar Samardžić gol protiv Napolija
Izvor: Arenasport/printscreen
Izvor: Arenasport/printscreen

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC