• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanke ispale sa Mundijala zbog jednog milimetra: Šampionke idu kući - VAR presudio! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

SAD su osvojile Svjetsko prvenstvo 2015. i 2019. godine, ali sada neće igrati ni četvrtfinale Mundijala.

 amerikanke ispale sa svjetskog prvenstva zbog jednog milimetra  Izvor: Twitter/RespottedYellow/printscreen

Ženska fudbalska reprezentacija SAD neće braniti titulu na Svjetskom prvenstvu! Amerikanke su učešće na Mundijalu završile u osmini finala, a Švedska je nakon boljeg izvođenja penala stigla među osam najboljih nacionalnih timova na planeti - i to uz mnogo sreće. Presudio je samo jedan milimetar, a VAR je potvrdio da je gol kada je Arsenalova Lina Hurtig uz mnogo sreće uspjela da pošalje loptu iza linije!

Najdramatičniji detalj na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu za fudbalerke dogodio se u sedmoj seriji, pri rezultatu 4:4. Nekoliko sekundi ranije Keli O'Hara promašila je za prednost američke reprezentacije, pa je Hurtig imala priliku da okonča meč na kojem ni poslije 90, ni posle 120 minuta nije bilo pogodaka.

Lina je šutirala, Alisa Nejher odbranila, ali će se ispostaviti da to nije bilo dovoljno. Amerikanka je loptu poslala u vis, ona je zatim pala na liniju, odakle je Alisa pokušala da je izvuče i u prvi mah niko nije znao da li je Švedska postigla gol za četvrtfinale i najveću mundijalsku senzaciju. Konstultovana je VAR tehnologija, a kao što smo već rekli - presudio je milimetar. Pogledajte za koliko su Šveđanke prošle SAD:

Inače, među tragičarkama u reprezentaciji Amerike pored O'Hare koja je promašila u posljednjoj seriji nalaze se još dvije igračice. Mlada Sofija Smit promašila je u petoj seriji i Amerikanke zbog toga nisu prošle dalje. Jednu rundu ranije precizna nije bila ni Megan Rapino, jedna od najiskusnijih i najboljih igračica reprezentacije. Svojevremeno najbolja fudbalerka svijeta nije uspjela da savlada Zećiru Mušović, švedsku golmanku porijeklom sa Balkana, pa SAD neće moći po treći put u nizu da osvoje titulu.

Nakon danas odigranih mečeva na Svjetskom prvenstvu zna se da će četvrtfinalni parovi biti Španija - Holandija i Japan - Švedska, dok su u naredna dva dana ostala da se odigraju još četiri meča kako bi se znali svi učesnici četvrtfinala. U ponedjeljak su na programu mečevi Engleska - Nigerija i Australija - Danska, dok će se u utorak igrati mečevi Kolumbija - Jamajka, odnosno Francuska - Maroko.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC