• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AEK grmi na UEFA - izbacite Dinamo iz Evrope! "Tjerate nas da igramo dok kaplje krv ubijenog navijača"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Još uvijek traje potraga za najmanje 50 navijača Dinama iz Zagreba poslije krvavog pira, a laboratorija u Atini sprovodi analize uhapšenih huligana kako bi utvrdila ko odgovoran za smrt mladića.

 AEK traži da UEFA izbaci Dinamo Zagreb Izvor: YouTube/AEK1924gr/Screenshot

Nakon izazvanih nereda policija još uvijek traga za počiniocem koji je usmrtio mladića u sukobu koji se desio između Dinamo Zagreba i grčkog AEK-a. Uhapšene su 94 osobe, a minimum 50 ih je još u bijegu. Grčka je postavila blokade, kako bi onemogućila odlazak hrvatskih navijača iz zemlje.

UEFA odložila utakmicu 3. kola kvalifikacija Lige šampiona između AEK-a i Dinama a novi datum je 19. avgusta. Grčki klub AEK nije zadovoljan ovom odlukom i traži da se utakmica nikada ne odigra tako što će izbaciti Dinamo iz evropskih takmičenja. U saopštenju navode da UEFA "tjera" klub iz Atine da odigra utakmicu protiv organizacije čiji su navijači došli da ubijaju.

"Kako je moguće da nakon varvarskog ubistva Mihalisa od čopora huligana iz Hrvatske, AEK izlazi na teren i mora igrati protiv ove ekipe?", piše na službenim stranicama atinskog kluba koji traži izbacivanje Dinama iz Evrope. "Ko nas zapravo tjera da te utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško povrijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli da ubijaju sastavni su dio organizacije s kojom moramo da igramo fudbal? Je li zastupanje Hrvata u kontekstu UEFA važnije od ljudskih života koje su ubice oduzele? I zahtijeva li dobrobit evropskog fudbala da naše igrače tjeramo da igraju fudbal u svojoj jazbini kao da se ništa nije desilo? Postoji samo jedan način: Trenutna i stroga kazna odmah! Civilizovan evropski fudbal, svijet to čeka", zaključuje AEK ovaj tekst u kojem traži najoštriju kaznu za Dinamo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC