• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagreb pod opsadom - ratno stanje u Hrvatskoj zbog ovog meča: Prošli put smo vidjeli ubistvo, sad su svi u strahu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U utorak od 20 časova igra se najrizičnija utakmica evropskog fudbala u ovoj sezoni! Igraju Dinamo i grči AEK-a na "Maksimiru".

 Dinamo Zagreb i AEK igraju meč kvalifikacija za Ligu šampiona Izvor: Profimedia

Od 20 časova odmjeriće snage fudbaleri Dinama iz Zagreba i grčkog AEK-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica je procijenjena kao visokorizična jer je prošle nedjelje u sukobu navijača pomenuta dva kluba mladić Mihalis Kacuris (29) izgubio život. Revanš je zakazan za 19. avgust u "Opap areni" u Atini.

Hrvatski huligani su u noći 7. avgusta upali u grčku prestonicu i izazvali nerede u kojima je Mihalis Kacuris ubijen. Policija detaljno prečešljava snimke nadzornih kamera na kojima se jasno vide naoružani Hrvati koji prilaze stadionu u Atini. U svojim rukama imaju palice, noževe, molotovljeve koktele, boksere, a u ponedjeljak se pojavio i snimak svirepog ubistva.

Aktivna istraga počela je odmah nakon suzbijanja nereda, a tokom akcije uhapšeno je više od 100 osoba od kojih je 13 osumnjičeno za ubistvo, među kojima je bio i jedan državljanin Albanije. Kako su prenijeli grčki mediji, policija ima snimak napada na Grka, gdje se jasno vidi da je napadač visok i mišićav, te navode da je samo pitanje vremena kada će objaviti ime počinioca.

Utakmica visokog rizika!

Zbog velikog prijateljstva navijačkih grupa "Bad Blue Boys" i "Gate 13", odnosno dobrih odnosa navijača Dinama iz Zagreba i Panatinaikosa, UEFA je predosjetila da bi ovaj meč mogao da bude problematičan. Zbog toga je donijeta odluka da na utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona nema gostujućih navijača, ali su se Hrvati oglušili o to pravilo.

Grčki mediji prenose da je karavan od 25 vozila stigao u Grčku kako bi ispratio meč, ali i napravio haos u Atini prije same utakmice. Zbog svega što se desilo u noći između ponedjeljka i utorka UEFA je odgodila meč koji je trebalo da igraju AEK i Dinamo. Klub iz Atine je tražio da se Dinamo izbaci iz Evrope, međutim UEFA nije uvažila traženi zahtjev i kvalifikacije će se nastaviti.

Pojačana kontrola u Zagrebu!

Policija u Zagrebu je zato pojačala mjere bezbjednosti kako se sukobi ne bi ponovili i da bi igrači AEK-a bili sigurni, tako da od jutros na ulicama glavnog grada Hrvatske vlada opsadno stanje. Policija je na svakom koraku, specijalci su ispred hotela u kome su fudbaleri grčkog kluba, a niko ne smije ni da "proviri" do njih. Grci su dočekani u ponedjeljak ujutru na aerodromu uz velike mjere obezbjeđenja, a potom su u dva autobusa prebačeni u hotel u blizini samog centra Zagreba. Naoružani specijalci će dežurati sve dok ne odu na utakmicu u utorak, dok će biti uz njih i kada budu išli na trening.

Ko je osumnjičen?

Hrvati nisu zadovoljni uslovima pritvora, a kod sedmorice "Bed Blu Bojsa" otkrivene su ubodne rane po cijelom tijelu, dok je jedan smješten u bolnicu gdje je pod budnim okom grčke policije. Više od 100 navijača su redom morali da prije interniranja u zatvore daju DNK kako bi se utvrdilo ko je tačno ubica grčkog navijača. Zagreb je na nogama, kao i cijela Grčka nakon nemilih događaja i tragedije koja se desila uprskos upozorenjima UEFA.

Ostalo je da ispratimo događaj i da se nadamo da će ovakve stvari ostati iza nas, kao i da će se poslije utakmice pričati samo o fudbalu, a ne o novim neredima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC