• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ARAPSKI KLUBOVI U LIGI ŠAMPIONA!? Tektonske promjene u fudbalu, zbog novca traže specijalne pozivnice

Italijanski list "Korijere delo Sport" prenosi da u Saudijskoj Arabiji imaju poseban plan iza angažovanja skupocjenih fudbalera.

 Arapski klubovi žele u Ligu šampiona Izvor: Profimedia/Stringer / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Saudijska Arabija odlučila je da investira ogroman novac u fudbal i veliki broj poznatih fudbalera odlazi u njihovu ligu gdje ih čekaju ogromne plate. Sve je počelo sa Kristijanom Ronaldom, niz su nastavili Karim Benzema, N'Golo Kante, Sergej Milinković-Savić, Nejmar i mnogi drugi fudbaleri, a čini se da se tu ne završavaju sve ambicije Saudijske Arabije i polako se spremaju za sljedeći korak koji bi mogao da napravi tektonske promjene u fudbalu.

Prema pisanju italijanskog lista "Korijere delo Sport", pojavile su se spekulacije da Arapi žele da igraju Ligu šampiona, ali onu u Evropi. Prema do sada nepotvrđenih informacijama, bogati šeici su naciljali da već od sljedeće sezone dobiju specijalno mjesto u najjačem UEFA takmičenju koje je naravno rezervisano samo za klubove čije su zemlje članice ovog tijela.

"U narednim mjesecima UEFA bi mogla da dobije veoma specifičan zahtjev, a to je da šampionu Saudijske Arabije izda specijalnu pozivnicu za Ligu šampiona. To bi omogućilo klubovima kao što su Al Itihad, Al Ahli, Al Nasr ili Al Hilal da se takmiče protiv najboljih klubova starog kontinenta i da na taj način stiču još veću popularnost", navodi se u tekstu renomiranog lista iz Italije i podsjeća da bi novi format Lige šampiona mogao da im ide na ruku.

Od sljedeće sezone Liga šampiona se mijenja i u njoj će se takmičiti 36 klubova u jednoj jedinstvenoj grupi, umjesto u dosadašnjih osam, pa će biti više mjesta za "egzibicije" nauštrb onih siromašnijih. Zato i ne bi bilo iznenađenje ako Saudijci krenu u realizaciju ovog projekta, posebno jer mnogi strahuju da se "iza brda valja" nova Superliga bogatih.

Preciznije rečeno, čini se da je budućnost fudbala takva da ćemo ili gledati arapske klubove u Ligi šampiona pod okriljem UEFA ili neće biti iznenađenje da vidimo kako Saudijci pokreću svoje takmičenje i mame klubove iz Evrope novcem.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC