• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ARABIJA VAM NE VALJA, A AMERIKA JE IDEALNA DRŽAVA?" Rio Ferdinand digao glas: Nikad ne bih otišao u MLS!

Autor Dragan Šutvić

Rio Ferdinand ne smatra da je odlazak u MLS bolja opcija od Saudijske Arabije, a rekao je i zbog čega.

 rio ferdinand nikad ne bih otišao u mls  Izvor: BT SPORT/Screenshot

Mnogo se diglo prašine oko velikih transfera u ligu Saudijske Arabije. Sve je krenulo prelaskom Kristijana Ronalda u Al Nasr, a zatim su i drugi poznati fudbaleri iz Evrope počeli da idu u Aziju gdje dobijaju ogroman novac. Vidjeli smo odlaske Marcela Brozovića, Sergeja Milinković-Savića, N'Gola Kantea, Hakima Ziješa i mnogih drugih.

Fudbalska javnost je uglavnom osudila ovakve poteze, a sada je stranu Kristijana Ronalda zauzeo Rio Ferdinand. On je istakao da ne vidi zbog čega bi prelazak Lionela Mesija u MLS gdje sada nastupa za Inter Majami bio bolja i moralnija opcija od odlaska u Saudijsku Arabiju.

"To je avantura, a igrači dobiju veliku finansijsku naknadu. Novac je baš dobar i mijenja živote njih i generacija njihove porodice. Fudbaleri dobijaju priliku da upoznaju novu kulturu i novu sredinu. Pogledajte kako se ljudi ophode prema odlasku Mesija u Ameriku i odlasku Kristijana u Saudijsku Arabiju. Kada igrač ode u Ameriku mi ga pozdravimo, ali kada neko ode u Saudijsku Arabiju on je napadnut. Hoćete da mi kažete da je Amerika idealna država?", zapitao se Rio Ferdinand.

Legendarni engleski štoper počeo je karijeru u Vest Hemu, igrao je na pozajmici u Bornmutu, a onda je preko Lidsa stigao u Mančester junajted gde je nastupao 12 godina i stekao kultni status. Karijeru je završio u Kvins Park Rendžersu 2015. godine ali ističe da bi otišao u Saudijsku Arabiju da je imao priliku.

"Da se nisam povukao ja bih 100 odsto otišao u Saudijsku Arabiju bez ikakvog razmišljanja. U Ameriku? Ne, saudijska liga je mnogo bolja od MLS-a", završio je Rio. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC