• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIJE HENDO, NIJE ENCO, NEGO ENDO!? Liverpul ponovo sve šokirao pojačanjem, daleko je to od bombe

Navijači su se nadali "luks" pojačanju, ali moraće se zadovoljiti Japancem iz Bundes lige.

 Liverpul doveo Japanca Endu Izvor: Profimedia

Liverpul zimus nije uspio da dovede Enca Fernandeza, potom je ostao bez Džordana Hendersona, da bi Čelsi bio konkretniji i brži za još dvojicu veznih fudbalera: Romea Laviju i Mojzesa Kaiseda. To je značilo da je Jirgen Klop ostao bez željenih pojačnja na vrlo osjetljivom mjestu i zatražio je od rukovodstva alternativu, a to će biti izgleda vrlo neočekivano rješenje!

Kako prenosi "Atletik", Liverpul je postigao dogovor sa Štutgartom oko japanskog reprezentativca Vatarua Enda koga će platiti oko 18 miliona evra. Sve do srijede, nikoga nije ni povezivao sa Liverpulom, niti sa nekim od većih klubova, pa je tako vjerovatno i Japanac bio iznenađen kada je dobio poziv Jirgena Klopa. Takođe, iznenađenje je što je Klop posegnuo za fudbalerom koji je ušao u tridesete godine, a koji u dosadašnjem dijelu karijere nije napravio naročiti "bum".

Endo je naravno karijeru počeo u rodnom Japanu gdje je igrao za Šonan i Uravu, da bi u Evropu stigao tek 2018. godine. Obukao je dres belgijskog Sent Trudena i proveo je sezonu u ovom klubu prije nego što ga je primijetio Štutgart. U dresu "švaba" je ostvario plasman u Bundesligu, a prošla sezona bila mu je najbolja u životu jer je postigao šest golova za Štutgart, dok je istovremeno bio starter za Japan na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Najvjerovatnije, baš tada je privukao pažnju Jirgena Klopa koji ga je imao u svom tefteru, vjerovatno ispod pomenutih fudbalera sa početka vijesti.

Vidjećemo da li je ovo i jedino rješenje koje će Liverpul dovesti na mjestu zadnjeg veznog do kraja prelaznog roka, pošto su se navijači nadali nekom "luksuznijem rješenju", posebno kada vide da njihova konkurencija troši novac bez razmišljanja i mnogo više ulaže u pojačanja.

Možda će vas zanimati



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC