• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TERORIŠE SVE REDOM, A ONDA DOĐE FINALE - I NJEGA NEMA! Holandova magija traje "samo" do finala, šta se dešava!?

Erling Holand nije uspio da zabije gol u pet utakmica za trofej.

 Erling Holand ne zabija u finalima Izvor: Profimedia

Fudbaler Erling Holand poznata je mašina za golove Mančester sitija koja je uspjela da obori rekord Alana Širera i Endija Kola po broju golova (36) postignutima u Premijer ligi prošle sezone. Zvezda Norveške svojim sjajnim partijama pomogla je treneru Pepu Gvardioli da osvoji svoju treću titulu u Ligi Šampiona, ali magija kao da nestane u finalu.

U pet najvećih utakmica prošle i ove sezone u dresu Mančester sitija nije uradio praktično ništa, uključujući i susret sa Seviljom u srijedu uveče u Atini, u kome je ulog bio trofej Superkupa Evrope.

I na utakmici Superkupa nije Holand bio taj koji je donio trofej (precizan samo u penal seriji, kad je sastav sa Etihada slavio 5:4), baš kao što je bio "nevidljiv" i početkom sezone u susretu sa Arsenalom kad se odlučivalo kome će pripasti trofej Komjuniti šilda (isto penalima, pripao Arsenalu). Na početku prethodnog ciklusa, takođe u duelu za pehar Superkupa Engleske, Siti je poražen od Liverpula 3:1, a za 90 minuta novajlija iz dortmundske Borusije nije se upisao u listu strijelaca. Na sve to, finale FA Kupa sa Mančester junajtedom (trijumf 2:1 na Vembliju pogocima Ilkaja Gundogana na asistencije Kevina de Brujena), te slavlje u Istanbulu u finalu Lige šampiona.

Znamo dobro kakav je majstor, ali zanimljivo je kakvu blokadu ima Sitijeva zvijezda. Na prošloj utakmici koju je Siti odigrao protiv Sevilje na stadionu "Jorgos Karaiskakis", mladi špic proveo je 90 minuta, samo 15 puta je pipnuo loptu, ostvario šest preciznih pasova, dobio samo jedan duel, četiri puta izgubio posed, a priliku za šut na gol nije imao.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC