• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GUDELJ JEDINI IMAO HRABROSTI ZA PENAL! Trener imao drugog na umu, a on nije smio... Srbin uzeo loptu i ispade tragičar

Nemanja Gudelj nije bio ni predviđen da šutira odlučujući penal protiv Mančester sitija, ali je za razliku od svojih saigrača imao hrabrosti.

 Trener Sevilje o porazu od Sitija Izvor: RTS/Screenshot

Mančester siti je osvojio Superkup Evrope pošto je u finalu pobijedio Sevilju i to poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. Sevilja je bila bolji tim u regularnom dijelu utakmice, vodila je 1:0, ali nije uspjela da materijalizuje šanse za dupliranje vođstva i za to je skupo kažnjena. Prvo je mladi Palmer izjednačio rezultat, a zatim su uslijedili penali u kojima sve do posljednje serije nije bilo gotovo ni naznake promašaja.

Nažalost, odlučujući penal za "produžetak serije" promašio je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj čiji snažan šut je ostao na prečki gola koji je čuvao Ederson. Brazilac se bacio u pogrešnu stranu, ali je jednostavno udarac Gudelja bio prejak i išao je previsoko za radost "građana" u Atini.

Mnogi su se iznenadili zašto je Nemanji Gudelju povjerena odgovornost u petoj seriji, uglavnom i najtežoj za igrače, a poslije meča je trener Mendilibar otkrio da je upravo Srbin jedini imao hrabrosti da šutira. Da je ostao na terenu, šutirao bi argentinski fudbaler Erik Lamela, dok njegova zamjena Suso nije smio da izvede šut sa "kreča" za 5:5.

"Pogriješio sam što sam izveo iz igre Erika Lamelu. Da je ostao do kraja, sigurno bi izveo penal. Pogriješio sam, jer sam mislio da bi onaj ko je ušao umjesto njega mogao da izvede penal, ali nije biilo tako", kazao je trener Sevilje poslije meča i time nedvosmisleno otkrio da je razočaran u Susa.

Gudelj je inače odigrao skoro perfektan meč protiv Mančester sitija i zajedno u štoperskom paru sa Badeom je potpuno "poništio" efekat Erlinga Holanda, ali nažalost pamtiće se da je tragičar. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC