• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan majstorski šutirao, a Jovanović zablistao: Ovako su izgledali penali u Humskoj! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pričaće se danima o pobjedi Partizana nakon boljeg izvođena penala u trećem kolu kvalifiakcija za Konferencijsku ligu.

 Penal serija na meču Partizan Sabah VIDEO Izvor: MN PRESS

Magična evropska noć u Humskoj završena je penalima i velikom pobjedom Partizana - ekipa Igora Duljaja nadoknadila je zaostatak od dva gola iz prvog meča protiv Sabaha, a zatim preko udaraca sa bijele tačke stigla na korak od Konferencijske lige. Heroja tog trijumfa ima mnogo - od golmana Jovanovića, preko isključenog Kristijana Belića koji je igrao meč života, pa do petorice strijelaca u neizvjesnoj penal seriji koju je uživo gledalo gotovo 15.000 ljudi u Humskoj!

Što se tiče Partizana, sva petorica izvođača penala koje je Igor Duljaj delegirao da šutiraju protiv Sabaha uradili su posao na najbolji mogući način. Prvi je loptu uzeo Andrija Pavlović i pogodio, što je skinulo teret sa leđa i ostalim prvotimcima srpskog kluba. Redom su pogađali Nemanja Nikolić, Aldo Kalulu, Nikola Antić i Samed Baždar, pa je golman Aleksandar Jovanović dobio priliku da postane heroj.

Iskoristio je ukazanu šansu i dva puta odbranio udarac Namika Alasgarova - prvi put nakon što je prerano iskoračio sa gol-linije, a drugi put kada se gostujućem fudbaleru strah uvukao u kosti. Pročitao je Jovanović da će fudbaler Sabaha promijeniti taktiku i šutirati kao što inače izvodi kaznene udarce, pa se bacio u pravu stranu i Partizan poslao u plej-of. Pogledajte cijelu seriju:

Penali Partizan Sabah
Izvor: YouTube/Arena sport

Podsjećamo, Partizan će u plej-ofu za Konferencijsku ligu igrati protiv danskog predstavnika Nordsjelanda, koji je u trećoj rundi eliminisao rumunski FCSB. Prvi meč igraće se na sjeveru Evrope 24. avgusta, dok je revanš zakazan za 31. avgust. Partizan će u Humskoj tog dana imati priliku da se po treći put u nizu domogne grupne faze Konferencijske lige, što bi bilo izuzetno važno za klub, ali i srpski koeficijent na UEFA listi.

Srbija već ima tri zagarantovana mjesta u grupnoj fazi evropskih takmičenja - Crvena zvezda igra Ligu šampiona, TSC Ligu Evrope, a Čukarički će u dvomeču protiv Olimpijakosa odlučiti da li ide u Ligu Evrope ili u Konferencijsku ligu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC