• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MITROVIĆ OBRADOVAO I PARTIZAN! U Humsku stiže lijep novac od Mitra, a otišao prije 10 godina

Partizan može da bude zadovoljan zbog transfera Aleksandra Mitrovića jer će i oni profitirati.

 Partizan će zaraditi od transfera Mitrovića Izvor: MN PRESS

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović zvanično je novi fudbaler saudijskog Al Hilala. Nakon nekoliko nedjelja drame, pošto je Fulam odbijao da proda Mitrovića, konačno je zaključen transfer vrijedan 50 miliona evra. Mitrović je već otputovao na ljekarske preglede u Pariz nakon čega će se priključiti Nejmaru, Sergeju Milinković-Saviću, Rubenu Nevešu i drugim fudbalerima, a tamo ga čeka plata života - zaradiće 75 miliona evra do 2026. godine.

Ono što je interesantno je da će i Partizan zaraditi od transfera Mitrovića, pošto prema pravilima FIFA raspoređuje se novac i klubovima u kojima je fudbaler prethodno igrao. U pitanju je takozvani "fond solidarnosti" iz kog će Partizanu pripasti čak milion evra, a još 250 hiljada evra filijali Teleoptiku.

Podsjetimo, Aleksandar Mitrović je još kao tinejdžer otišao u Partizan i za prvi tim debitovao je sa svega 16 godina. Iz kluba je otišao sada već davne 2013. godine - i to u Anderleht - da bi se potom obreo u Engleskoj. Prvo je od 2015. godine nosio dres Njukasla, da bi zatim prešao u Fulam u januaru 2018. godine. Prvo na pozajmicu, a zatim je plaćen 25 miliona evra i tokom prethodnih pet i po godina bio je najbolji igrač tima.

Aleksandar Mitrović je postigao čak 111 golova i asistirao za još 22 na 206 nastupa u dresu kluba sa Krejven Kotidža, a sada će u Saudijsku Arabiju po zasluženi novac. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC