• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJCRNJA SLOVA DINAMOVE ISTORIJE, TRAŽE SE PROMJENE U KLUBU: Hrvatski mediji odmah udarili po šampionu

Traže se krivci za tragediju iz Atine, traže se ostavke, traže se promjene u Dinamu iz Zagreba.

 Mediji o porazu Dinama od AEK-a Izvor: Profimedia/Pixsell/Marko Lukunic

Dinamo iz Zagreba neće igrati grupnu fazu Lige šampiona. Između 92. i 100. minuta drugog meča protiv AEK-a hrvatski šampion primio je dva gola u Atini i tako sebe eliminisao iz kvalifiakcija, što je izazvalo lavinu komentara u hrvatskim medijima. Šokantan remi koji boli kao da je poraz dočekan je potpuno nespremno, kada su svi vjerovali da je plej-of blizu.

Zbog toga je medijima u Hrvatskoj bilo potrebno malo vremena da se "priviknu" na nove okolnosti. Možda su malo i kasnile prve analize dešavanja iz Atine, ali su na kraju mediji manje više složni - podbacio je trener Igor Bišćan, a meč će crnim slovima biti upisan u klupsku istoriju. Čini se da takav stav imaju i navijači zagrebačkog kluba.

"Uštinite nas gospodo! Je li ovo moguće? Dinamu se u Atini dogodila prava ‘grčka tragedija‘, nešto teško shvatljivo. Igrao je plavi klub u svojoj istoriji mnogo velikih evropskih utakmica, ali ne sjećamo se da je ikad ovako šokantno, dramatično i tragično poražen", napisao je novinar portala "Sportske novosti", a zatim u istom pasusu dodao: "Ovo je zaista jedna od onih najnevjerojatnijih fudbalskih priča koja će se prepričavati do god bude postojao zagrebački klub, koja će crnim slovima biti upisana u klupske almanahe. Najcrnjim slovima."

Sa druge strane, portal "Index" zvuči kao da zna ko je krivac za katastrofu u glavnom gradu Grčke. Njihov tekst bavi se komentarima navijača na društvenim mrežama, a njihova pažnja usmjerena je ka treneru Igoru Bišćanu. Nekadašnjem reprezentativcu Hrvatske zamjera se taktika, samo jedna napravljena izmjene, ali i njen termin odnosno što do 86. minuta nije mijenjao ništa. Kako prenosi ovaj portal, ima i navijača Dinama koji prizivaju promjene u svim klupskim strukturama, pa i povratak Nenada Bjelice na klupu zagrebačkog tima.

"Večernji" nije želio da se odmah bavi dešavanjima unutar Dinama, pa je fokus prebacio na protivnika - na njihovom sajtu može se pročitati šta su o utakmici pisali mediji iz Grčke. U tom tekstu napominje se da je ubijeni Mihalis Kacuris pobjedu svog voljenog tima vidio sa neba, kao i da je grčki šampion za samo 10 minuta stigao iz pakla u raj.

O konkretnom učinku fudbalera Dinama na meču u Atini pisao je "Germanijak", koji je podijelio ocjene svim akterima. Najbolji je bio Dominik Livaković sa osmicom, Bruno Petković je dobio sedmicu, a čak trojica igrača su podijelila ulogu najslabije ocijenjenog fudbalera. Sadeg Moharami, Bhdan Mihajličenko i Dario Špikić dobili su ocjenu 5,5 i tako za "pola boda" nadmašili najlošijeg aktera meča u Atini - Igora Bišćana!

Ono što može biti otežavajuća okolnost za ekipu Dinama u nastavku evropske avanture je da je poslije tog meča u Grčkoj, UEFA donijela odluku i žestoko kaznila hrvatski klub. Do kraja sezone u Evropi na snazi biće zabrana putovanja za njihove navijače. Dakle, bez podrške na gostovanjima na evropski mečevima.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:35
AEK izbacio Dinamo
Izvor: ArenaSport
Izvor: ArenaSport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC