• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi će morati da gleda rusku ligu! Veliki transfer Banjalučanina - u novi klub za 5 miliona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Reprezentativac Srbije Srđan Babić napustio je Španiju i karijeru nastavlja u Premijer ligi Rusije, gdje će nositi dres Spartaka.

 Srđan Babić prešao u Spartak Moskva za 5 miliona evra Izvor: MN PRESS

Srpskim štoperima prija Rusija, a selektor Dragan Stojković Piksi moraće da gleda tamošnju Premijer ligu kako bi imao uvid u formu svojih defanzivaca. Nekadašnji odbrambeni igrač Vojvodine i Crvene zvezde Srđan Babić novi je igrač moskovskog Spartaka, u kojem će ponovo nositi crveno-bijeli dres sa brojem šest!

Srpski fudbaler već je predstavljen u Moskvi, a ruski klub platio je Almeriji pet miliona evra za usluge štopera. Tako će u tekućoj sezoni Premijer lige Rusije dvojica važnih igrača nacionalnog tima igrati u najvećim ruskim klubovima - Babić će nositi dres Spartaka, a Strahinja Eraković je prije nekoliko sedmica postao igrač Zenita iz Sankt Peterburga koji ga je platio 7.000.000 evra Crvenoj zvezdi.

Reprezentativac Srbije ponikao je u Borcu iz Banjaluke, ali se još kao dečak preselio u Novi Sad i postao fudbaler Vojvodine. U crveno-bijelom dresu novosadskog kluba stigao je do seniorskog tima, a zatim napravio transfer težak milion evra u Real Sosijedad. Nakon igranja za rezervni tim baskijskog kluba i pozajmice u Reus Babić se vratio u srpski fudbal i potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom.

Babić je četiri godine bio član Crvene zvezde za koju je odigrao 82 meča i sa kojom je osvojio tri šampionske titule. Posljednju sezonu proveo je na pozajmici u Portugalu gdje je nastupao za Famalikao, a zatim je napravio transfer u Almeriju sa kojom je iz Segunde ušao u Primeru. Iskusni defanzivac bio je i kapiten tog španskog kluba, za koji je nastupio 75 puta.

U reprezentativnom dres Babić je prošao sve kategorije od svoje 16. godine - zaigrao je za Srbiju u timu za igrače do 17 godina, zatim igrao za U19 reprezentaciju, a sa timom do 20 godina postao je i šampion sveta na Novom Zelandu, u četi Veljka Paunovića. Za seniorsku reprezentaciju Srbije Babić je odigrao četiri meča, od čega je jedan nastup i na Mundijalu u Kataru kada je u finišu susreta zaigrao protiv Kameruna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC