• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kodro objavio spisak "zmajeva" za utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda

Autor Haris Krhalić

Kodro je takođe uvrstio sedam igrača na širi spisak na koje računa u slučaju povreda.

 meho kodro Izvor: Promo/FS BiH

Novi selektor Bosne i Hercegovine, Meho Kodro objavio je u prostorijama FS BiH u Sarajevu spisak od 23 igrača za utakmice kvalifikacija za EURO 2024. sa Lihtenštajnom i Islandom.

Novi selektor „zmajeva“ nije pravio previše promjena u odnosu na prethodni Hadžibegićev spisak.

Na spisku su se našli:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Adi Nalić

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.

Izvor: Promo/FS BiH

Pored „glavnog“ spiska Kodro je saopštio i dodatni spisak igrača koji su u pričuvi u slučaju da se neko od igrača povrijedi.

Na rezervnom spisku su: Goran Karačić, Siniša Saničanin, Eldar Ćivić, Gojko Cimirot, Dal Varešanović, Luka Menalo i Amer Gojak.

Loš početak kvalifikacija

Reprezentacija BiH nakon prve četiri utakmice ima jednu pobjedu i tri poraza. Kvalifikacije smo otvorili pobjedom nad Islandom nakon čega smo poraženi od Slovačke, Portugala i Luksemburga. Upravo je poraz od Luksemburga bio "koban" za bivšeg selektora Faruka Hadžibegića.

„Nema razloga da puno mijenjamo ekipu koja je već dobro selektirana. Uz neke korekcije u organizacijskom smislu, smatram da možemo podići igru na jedan viši nivo. Uvjeren sam da da ovi igrači mogu odraditi dobar posao u predstojeće dvije utakmice“, rekao je Kodro i dodao:

Naravno, pratimo još potencijalnih reprezentativaca. Naš prvenstveni cilj je da od ovih igrača tu, koji su pozivani u posljednje vrijeme, napravimo jednu jaku ekipu i vratimo samopouzdanje koje je možda malo poljuljano nakon posljednjih rezultata. Ako se desi da dobijemo prvu utakmicu, pokušaćemo da dobijemo i drugu, a samopouzdanje će rasti.“

Na pitanje da li vjeruje da reprezentacija Bosne i Hercegovine može ostvariti plasman na EURO 2024, selektor je odgovorio:

„Da ne vjerujem u to ne bi bilo razloga da dođem ovdje. Moj optimizam se zasniva na realnosti i vjerujem da ova ekipa ima kvalitet da ostvari plasman na veliko takmičenje. Naravno da to nije lako, ali igrači imaju sportski mentalitet, dolaze iz velikih klubova i siguran sam da niko od njih ne misli da su kvalifikacije izgubljene.“

Okupljanje reprezentacije BiH je planirano 4. septembra na Ilidži.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC