• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uskoro ćemo imati konkretne informacije!" Član IO FS BiH o novom selektoru: Limitirani smo, nudimo 40.000 KM mjesečno!

Autor Dragan Šutvić

Fuad Čolpa oglasio se o izboru novog selektora reprezentacije BiH.

 fuad čolpa o novom selektoru bih  Izvor: Promo/FS BiH

Fudbalska reprezentacija BiH bez selektora je od kraja junskog ciklusa kvalifikacija za EURO 2024.

Rukovodstvo FS BiH je nakon poraza od Portugala i Luksemburga sporazumno raskinulo ugovor sa dotadašnjim selektorom Farukom Hadžibegićem, a njegov nasljednik, ko god to bio, na klupi "zmajeva" debitovaće u septembru, kada će biti nastavljene kvalifikacije za kontinentalno prvenstvo.

Sa potencijalnim kandidatima za preuzimanje selektorske funkcije preuzima direktor reprezentacije i nekadašnji prvotimac Zvjezdan Misimović, što je u izjavi za Raport naglasio član Izvršnog odbora FS Bih Fuad Čolpa.

"Sa nekima od njih, koliko znam, već je obavio razgovore. Možda ćemo krajem ove sedmice, ili najkasnije početkom iduće, imati neke konkretne informacije. Pretpostavljam da bi najkasnije za nekih desetak dana trebalo da imamo sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će nam direktor prezentovati ko su svi mogući kandidati za selektora", istakao je Čolpa, dodavši da je FS BiH ipak limitiran prilikom ovog izbora, gledajući sa finansijske strane.

"Naravno da bih zagovarao neko veliko ime, koje se dokazalo i napravilo uspjehe na međunarodnoj sceni. Međutim, naše maksimalne finansijske mogućnosti iznose nekih 40.000 KM mjesečno, pitanje je koji se sve veliki treneri mogu uklopiti u taj budžet. Alternativa tome je neko od domaćih trenera. U idući utorak ili srijedu mogli bismo znati nešto više", podvukao je Čolpa.

Nakon četiri kvalifikaciona kola za EURO 2024, BiH zauzima tek četvrto mjesto na tabeli sa tri boda, sedam manje od Slovaka, koji su na drugom mjestu, a koja donosi direktan plasman na prvenstvo Evrope.

Ipak, i u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama u preostalih šest kola, BiH ima siguran baraž za EP s obzirom na to da su pod komandom bivšeg selektora Ivajla Peteva osvojili prvo mjesto u jednoj od grupa B divizije Lige nacija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC