• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su ratni zarobljenici, i za Delije bih to rekao! Predsjednik Hrvatske: Svinjarija! Skupićemo i mi 100 Grka

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zoran Milanović je oštro govorio o hapšenju Hrvata u Atini zbog ubistva grčkog navijača.

 Zoran Milanovic o Delijama i uhapsenim navijacima Hrvatima u Grckoj Izvor: YouTube/Zoran Milanović/MN Press

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se o hapšenju huligana iz Hrvatske u Grčkoj nakon što je u njihovom sukobu sa huliganima iz Atine ubijen jedan Grk. Prema njegovim riječima, zadržavanje svih uhapšenih u zatvoru, a ima ih više od stotinu, nema veze sa pravom, već sa politikom i on se tome protivi.

"(Premijer Hrvatske, Andrej) Plenković je nakon tri dana u riječ rekao isto kao ja. I njemu je sumnjivo kakve su to inkriminacije. Čekamo da vidimo za što ih se tačno tereti. Ne mogu te bez pravne osnove držati lišenog slobode. To je temelj evropskog kontinentalnog prava. U slučaju naših baraba taj habeas corpus je grubo prekršen. Ne vidim to kao vladavinu prava, nego retalijaciju prema jednoj etnički obojenoj skupini, odnosno državljanski. Oni su skupili sve hrvatske navijače i strpali ih u zatvor. Je li to bilo organizovanje radi tučnjave, ne zadržavaš sto ljudi u zatvoru. Organizovanje radi lišavanja života neke osobe, to sam siguran da nije bila namjera", rekao je on.

"To je, nažalost, čista politika i tu vlada ništa nije mogla. Prvih pet dana, koliko je u Grčkoj dug rok u kojem nekog možete držati u zatvoru jer vam se ne dopada, trebali su izdvojiti slučajeve, suditi onima kojima treba, ostale poslati doma. Ovo je politička farsa u kojoj vlada mora pokazati i stvoriti dojam da je učinila sve, a ni ne može puno", dodao je Milanović.

On je naglasio da je u pitanju princip i da bi isto govorio da su u istoj situaciji Delije, navijači Crvene zvezde.

"Oni su tamo ratni zarobljenici. Onda ćemo zamijeniti ljude, skupićemo i mi sto Grka. Zato što su bacali papiriće tamo? Nisu išli nekog ubiti, to je cijeli niz barijera zdravog razuma koji pokazuje da se radi o političkoj svinjariji. Prošla je faza u kojoj su morali pokazati da su pravna država. To nije nezavisno pravosuđe, ono i jeste za napadati. Da tu dođe sto navijača Crvene zvezde, isto naprave, prvi bih se zalagao da ih se pusti uz zabranu ulaska, ali ne možeš ih držati u kampu. Ovo je tema za EU parlament. Gdje su naši parlamentarci? Glavno da lovica sjeda… Drago mi je da smo se Plenković i ja složili u onom bitnom, da je ovo nedopustivo", rekao je Milanović.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:17
Zoran Milanović: Kosovo je oteto od Srbije
Izvor: Video plus
Izvor: Video plus

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC