• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Šahtjoru mu valjali Brazilci, sad mu smetaju stranci: Šokantna izjava Lučeskua: Ovo nije Bešiktaš, ovo je tim Afrike!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mirčea Lučesku kritikovao sudije, ali i protivnika nakon poraza njegovog Dinamo Kijeva od Bešiktaša.

 Mirčea Lučesku kritikuje Bešiktaš i afričke igrače Izvor: Profimedia

Turski Bešiktaš savladao je Dinamo Kijev 3:2 u prvom meču plej-ofa Konferencijske lige odigranom u Bukureštu, a trener ukrajinske ekipe Mirčea Lučasku bio je vidljivo ljut nakon poraza.

Rumunski stručnjak bio je nezadovoljan suđenjem zbog penala kojim je Bešiktaš došao u vođstvo, ali se okomio i na protivnika.

"Nismo igrali protiv Bešiktaša, igrali smo protiv tima Afrike. Teško je kada igraš protiv njih a imaš 11 igrača iz svog pogona. Iskoristili su naše neiskustvo i postigli golove, Oni su dobar tim, napravili su dobre transfere", rekao je Lučesku, kome je zasmetalo što je za Bešiktaš zaigralo pet afričkih igrača.

Džekson Muleka i Artur Masuaku iz Konga, Danijel Amarti iz Gane, Kamerunac Vinsent Abubakar i Omar koli iz Gambije naštli su se u prvoj postavi Bešiktaša u kojoj su igrali i Francuz Vinsent Rozije, Bosanac Amir Hadžiahmetović i Portugalac Žedson Fernandes.

Ovakav stav Lučeskua je prilično licemjeran s obzirom da se kao trener proslavio u Šahtjoru iz Donjecka kada je za ukrajinski tim igrao veliki broj Brazilaca.

Podsjetimo, za Šahtjor su tokom njegovog mandata, između ostalih, igrala poznata brazilska imena poput Marija Žardela, Žadsona, Fernandinja, Ilsinja, Vilijana, Luisa Adrijana, Daglasa Koste i Brandaa, ali rumunskom treneru tada nisu smetali stranci, pa ni to što su Šahtjor u to vrijeme nazivali “najbrazilskijim klubom u Evropi”.

Za razliku od Mirčee Lučeskua njegov sin, Razvan Lučesku bio je uspješniji u sinoćnjem plej-ofu Konferencijske lige pošto je njegov PAOK savladao Harts 2:1 na gostovanju u Škotskoj.

Pobjedosni gol za potpuni preokret dao je srpski reprezentativac Andrija Živković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC