• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rendulić najavio revanš protiv LASK-a: Platili smo glavom tih uvodnih 15 minuta, imamo aktivan rezultat

Autor Haris Krhalić

Trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić najavio je sutrašnju utakmicu između Zrinjskog i LASK-a.

 Zrinjski LASK Krunoslav Rendulić najava Izvor: YOUTUBE/HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog sutra od 21 časa igraju revanš utakmicu plejofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope protiv LASK-a. Gosti će u Mostaru braniti jedan pogodak prednosti iz prvog meča.

Za samo 12 minuta, u prvoj utakmici, Mostarci su se našli u "nokdaunu", kada im je dva puta mrežu zatresao Robert Žulj.

Trener „plemića“ Krunoslav Rendulić svjestan je da su njegovu ekipu skupo koštale te uvodne minute, ali zadovoljan je ostatkom meča te se nada da njegova ekipa može do pobjede nad favorizovanim LASK-om.

„Platili smo glavom tih uvodnih 15 minuta utakmice. Kasnije smo bili dobri i parirali im bez obzira što oni imaju kvalitetu. Sigurno da je rezultat aktivan i daćemo sve od sebe da pokušamo proći dalje. Moj dojam se nije promijenio, oni jesu favoriti i imaju prednost od jednog gola. Mi ćemo dati sve od sebe, imam sve igrače na raspolaganju koji su željni dokazivanja i nadam se da će nam to biti dovoljno“, rekao je Rendulić.

Na pitanje kakvu utakmicu sutra očekuje od gostujuće ekipe, Rendulić je poručio:

„Neće juriti rani pogodak, biće tu opreza, ali neće doći maksimalno defanzivni. Naša ideja je postići pogodak što ranije i nadam se da to može usmjeriti utakmicu.“

Zrinjski posljednje dvije sezone dominira bh. fudbalom, a prema riječima Rendulića upravo to predstavlja "problem" njegovim igračima kada „ukrste koplja“ sa kvalitetnijim ekipama.

„Sigurno da nije lako kada u jednom takmičenju dominiraš, a onda u drugom nisi dominantan. Igračima se teško se naviknuti na to, ali treba biti svjestan da nema lakih protivnika“.

Kada je u pitanju 11 igrača koji će sutra početi utakmicu, Rendulić nema puno dileme, a ono što svakako raduje je povratak Hrvoja Barišića.

„Hrvoje Barišić se definitvno vraća na svoju poziciju. Imamo dileme oko jedne ili dvije pozicije, ali i to ćemo danas riješiti“, poručio je Rendulić.

„Sjajna je atmosfera od prve utakmice Pod Bijelim brijegom. Ne sumnjam da će i sutra biti tako i pokušaćemo na krilima toga doći do pobjede“, zaključio je šef stručnog štaba Zrinjskog, Krunoslav Rendulić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC