• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin bez evropske elite – Vladan Kovačević i Rakov u Ligi Evrope

Autor Dragan Šutvić

Poljski prvak ipak neće biti dio grupne faze Lige šampiona.

 vladan kovačević i rakov bez lige šampiona Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Poljski Rakov, na čijem golu stoji Banjalučanin i nekadašnji golman Sarajeva Vladan Kovačević, nije uspio da ispuni san – neće igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, u svojoj trećoj evropskoj sezoni u klupskoj istoriji.

Prošlosezonski šampion Poljske remizirao je u drugoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona sa Kopenhagena (1:1), što mu uz poraz pred domaćom publikom (0:1) nije bilo dovoljno za eliminaciju danskog kluba, koji će se, kao i Crvena zvezda, naći u žrijebu za grupnu fazu takmičenja u evro-eliti.

Sa druge strane, Kovačević i društvo moraju da se zadovolje utješnom nagradom, a to je Liga Evrope, gdje bi u četvrtak uveče mogao da im se pridruži i Zrinjski, ukoliko napravi istorijski podvig i nadoknadi minus iz prvog meča plej-ofa protiv austrijskog LASK-a (2:1).

U prvom duelu Rakova i Kopenhagena, u Poljskoj, trenutak odluke dogodio se već u 9. minutu, kada je Bogdan Rakovitan zatresao vlastitu mrežu.

Izvor: EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Kada je riječ o večerašnjem okršaju, na prvu promjenu rezultata moralo je da se čeka do 35. minuta, kada je Kovačevića matirao slovački internacionalac Denis Vavro. Tri minuta prije kraja meča, rezervista Lukaš Zvolinski je "poravnao" rezultat, ali na žalost Rakova i njegovih navijača, to je bila jedina lopta koja je večeras odsjela u mreži domaćeg golmana, Poljaka Kamila Grabare.

Podsjetimo, Rakov je do sada dva puta stizao do plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija, ali su nepremostive prepreke bili Gent i praška Slavija.

Ove sezone su redom u kvalifikacijama za Ligu šampiona padali Flora, Karabag i Aris, ali se danski velikan ipak pokazao kao pretvrd orah.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC