• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U KLUBU JE POSTAO LEGENDA: Banjalučanin dvije sezone najbolji golman prvenstva

Talentovani čuvar mreže čeka da postane reprezentativac Srbije i brani u fantastičnoj formi.

 Vladan Kovačević najbolji golman prvenstva Izvor: Profimedia/Newspix.pl

Fudbalski savez Srbije i dalje vodi pravnu borbu da talentovani golman Vladan Kovačević postao reprezentativac i stavi se na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću, a dok se to ne desi, rođeni Banjalučanin "bere" priznanja na individualnom nivou. On je i ove sezone proglašen za najboljeg čuvara mreže u poljskoj Ekstraklasi i tako odbranio titulu iz prošle sezone.

Kovačević je tokom sezone bio impresivan između stativa Rakova, koji je stigao do prve šampionske titule u klupskoj istoriji. Te partije nisu prošle neprimjećeno - interesovanje postoji sa raznih krajeva Evrope, a i Poljaci su uvidjeli ko je najbolji čuvar mreže u njihovoj ligi.

Nekadašnjem golmanu Željezničara iz Banjaluke, Sarajeva i Slobode iz Mrkonjić Grada ovo je drugo priznanje. Već dvije sezone u nizu najbolji je golman poljskog šampionata, a nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da ga vidimo i u dresu Srbije. On je trebalo da bude dio tima još na prethodnom okupljanju, ali zbog problema sa promjenom nacionalnog tima nije mogao da se odazove selektoru Stojkoviću.

Podsjećamo, Kovačević je na početku karijere nekoliko puta dobijao pozive za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali nikada nije branio za tu reprezentaciju. Zbog toga ga Piksi vidi kao idealnog nasljednika Marka Dmitrovića u nacionalnom timu, ali i kao dugoročno rješenje među stativama, uz Vanju Milinković-Savića i Predraga Rajkovića.

Ipak, čuvar mreže Rakova, koji je rođen 11. aprila 1998, branio je posljednji put za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 13. oktobra 2020, sa 22 godine i 182 dana.

Time je prema pravilima FIFA izgubio pravo da se nađe na Piksijevom spisku, međutim, Kovačevićevi savjetnici i tim Fudbalskog saveza Srbije pronašli su izuzetke od pravila, na kojima insistiraju u tužbi pred Arbitražnim sudom za sport u Lozani.

U dopuni "spornog" člana FIFA pravilnika stoji i da pravilo ne važi za igrače, koji su do 12. godine života imali pasoš države, čije sportsko državljanstvo zahtijevaju. Odluka suda u Lozani biće obavezujuća.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC