• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je banjalučki golman tužio FIFA? Nije odustao od nastupa za Srbiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nastavlja se borba Vladana Kovačevića i Fudbalskog saveza Srbije da golman poljskog Rakova dobije pravo na dres “orlova“ .

 Vladan Kovačević tužio FIFA Izvor: Profimedia

Nezadovoljan rješenjem FIFA, Banjalučanin se odlučio da pravdu potraži pred sudskim organima - tužio je Svjetsku fudbalsku federaciju zbog odluke da mu ne dozvoli "sportsko državljanstvo" Srbije.

O slučaju će, kako saznaje "Sport klub", konačnu riječ dati Sportski sud za arbitražu, sa sjedištem u Lozani.

Kako je prenio "Glas Srpske" pravni zastupnici Banjalučanina Vladana Kovačevića utvrdili su da je tokom prakse u posljednje nepune tri godine bilo izuzetaka od FIFA pravila.

I na tom argumentu temelje zahtjev o dozvoli golmanu da obuče dres Srbije. FIFA se u odluci da Kovačeviću zabrani promjenu sportskog državljanstva pozvala na sopstveno pravilo iz septembra 2020, a koje kaže da "igrač, koji je igrao za reprezentaciju druge države, nakon što je napunio 21 godinu ne smije promijeniti sportsko državljanstvo".

Međutim, pokretanje tužbe prema FIFA demantovao je golmanov menadžer Franjo Vranjković.

"Nismo nikoga tužili. FIFA još nije donijela odluku o ovom pitanju i ovakav proces nekad zna da traje do pola godine. Još uvijek čekamo konačnu odluku, a Kovačević je fokusiran na prvenstvo Poljske i u subotu je veliki derbi protiv Legije. Kovačević je spreman da još jednom pokaže zašto je izabran za najboljeg golmana u Poljskoj", rekao je Vranjković za portal "Srpskainfo".

Čuvar mreže Rakova, rođen 11. aprila 1998, branio je posljednji put za mladu reprezentaciju BiH 13. oktobra 2020, sa 22 godine i 182 dana. Praktično, izgubio je pravo da se nađe na spisku selektora Srbije, ali istraživanjem prakse u posljednje dvije i po godine, Kovačevićevi savjetnici i tim Fudbalskog saveza Srbije pronašli su izuzetke od pravila, na kojima insistiraju u tužbi pred Arbitražnim sudom za sport. Zato je i čitav slučaj dobio posebnu dramatiku, navodi portal.

U dopuni "spornog" člana FIFA pravilnika stoji i da pravilo ne važi za igrače, koji su do 12. godine života imali pasoš države, čije sportsko državljanstvo zahtijevaju. Odluka suda u Lozani biće obavezujuća.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC