• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina bomba za kraj: marokanski Verati! "Ujeda" na sredini terena, Kraso ga dobro zna i hoće u Ligu šampiona!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda želi da u sljedećih 48 sati angažuje napadača, štopera i zadnjeg veznog. Otkrivamo i ko je pojačanje iz Francuske koje su pikirali na "Marakani"!

 Benžaman Bušuari potpisuje za Crvenu zvezdu Izvor: Profimedia/Mourad ALLILI/SIPA

Crvena zvezda je u potpunoj ofanzivi i u narednih 48 sati će dovesti trojicu fudbalera, baš kao što su iz uprave i obećali treneru Baraku Baharu. Prvo je sve dogovoreno sa štoperom Naserom Đigom (21) iz Bazela, potom je postignut dogovor i sa napadačem Šerifom Ndiajeom (27) iz Adane, dok se za kraj sprema i dolazak veznog fudbalera koji može da pomogne u defanzivnim, ali isto tako i u ofanzivnim zadacima.

Kako saznaje MONDO, prvi pik Crvene zvezde za ovo mjesto je Benžaman Bušuari (21) iz Sent Etjena, člana drugog ranga francuskog fudbala koji je sada već redovno "na skeneru" skauting službe kluba. "Marokanski Verati", kako bismo mogli da ga nazovemo zbog fudbalskog stila i visine (165 cm), tako bi bio idealan partner Marka Stamenića u veznom redu.

Prema našim informacijama, Crvena zvezda je prvu ponudu poslala u finišu prelaznog roka u Francuskoj (1. septembar) i za početak je odbijena, međutim to ne znači da će na "Marakani" odustati i uskoro spremaju bolju ponudu u nadi da će uspjeti da ubijede Sent Etjen da pusti Bušuarija. Riječi hvale za ovog fudbalera sigurno ima i Žan-Filip Kraso, pošto su prošlu sezonu igrali zajedno i bili su u najboljem timu sezone Lige 2, pa bi ubjeđivanje napadača moglo da "pogura" Marokanca ka Beogradu gdje će igrati Ligu šampiona.

Izvor: Profimedia

Nezvanično, Sent Etjen traži više od četiri miliona evra za svog talentovanog fudbalera, što je uz pet miliona datih za Šerifa Ndiajea, ozbiljna investicija za Crvenu zvezdu, ali isto tako i neophodna ako žele da iz grupne faze Lige šampiona prođu obezbijede makar proljeće u Ligi Evrope.

Bušuari (21) je inače rođen u Belgiji i obavezao se da će igrati za reprezentaciju Maroka, a do sada je u karijeri igrao za mladi tim holandske Fortune, potom Rodu i Sent Etjen za koji je prošle sezone postigao jedan gol. Može se reći da je "prava radilica" na terenu i da donosi ogromnu energiju u defanzivnim zadacima, dok isto tako umije i da povuče s loptom naprijed i da ozbiljno tako poremeti strukturu protivničkog tima.

Njegov dolazak je "aminovan" pošto je Edmund Ado razočarao tokom ovog ljeta i nije uspio da se vrati u formu koja ga je krasila u danima u Šerifu, dok Gelor Kanga ipak ima "bubice" zbog kojih narušava taktičku disciplinu kojoj teži Barak Bahar. Takođe, Kings Kangva više pogoduje za utakmice u kojima se očekuje dominacija crveno-bijelih, a slabija izdanja pokazuje kada treba da se "stane u blok".

Podsjetimo, rok za registraciju fudbalera u Ligi šampiona ističe u ponedjeljak u ponoć i zbog toga će crveno-bijeli morati da požure ka novajlijama...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC