• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"TEŠKO DA ĆE IGRATI ZA SRBIJU!" Piksi govorio o golmanu iz Banjaluke: Nije pitanje želje - već papirologije!

Autor Dragan Šutvić

Dragan Stojković - Piksi je pred novinarima govorio o statusu Vladana Kovačevića.

 piksi o vladanu kovačeviću Izvor: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković – Piksi održao je ovog ponedjeljka konferenciji za novinare pred mečeve "orlova" u kvalifikacijama za EURO 2024 protiv Mađarske u Beogradu (7. septembar) i Litvanije u Kaunasu (10. septembar).

Prilikom obraćanja predstavnicima medija, Piksi je dobio pitanje u vezi sa Banjalučaninom i čuvarom mreže poljskog Rakova Vladanom Kovačevićem, koji je njegova velika želja kada je u pitanju mjesto među stativama nacionalnog tima Srbije.

Nadu da bi bivši čuvar mreže Sarajeva gubi i sam selektor srpskog nacionalnog tima.

"Vladan Kovačević će teško moći da igra za Srbiju. Nije pitanje želje i volje, nego tehničke prirode i papirologije. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je Kovačević dobio i da li je dobio srpski pasoš. Ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima pravo po FIFA regulativama da igra, a ako nema pasoš od nekog datuma - nego ga dobije danas - onda ne može. Ono što su meni objašnjavali, to je problem. Ja nisam išao da provjeravam da li ima ili nema, na njima je da riješe i ako se to riješi - debitovaće. Imao je sjajnu sezonu u Poljskoj, ali je procedura takva", rekao je Piksi.

Kada je riječ o statusu Kovačevića, stvari su umnogome jasne.

Problem je u tome što prema izmjenama FIFA pravila, koje su izglasane u septembru 2020. godine, igrač ne može da promijeni fudbalsko državljanstvo ukoliko je stariji od 21 godine nastupao za bilo koji uzrast dosadašnje selekcije u zvaničnom meču te u tom trenutku nije imao državljanstvo reprezentacije za koju bi u budućnosti želio da igra.

Vladan Kovačević rođen je 11. aprila 1998. godine, što znači da je 21. godinu napunio 11. aprila 2019. godine, a posljednji zvanični nastup za U-21 reprezentaciju BiH je upisao 13.10.2020. godine u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i gostujućem porazu od Njemačke (1:0).

U trenutku posljednjeg nastupa za U-21 reprezentaciju BiH, Vladan Kovačević imao je navršene 22 godine i 183 dana, pa prema trenutnim pravilima, ukoliko FIFA ne napravi presedan, može da nastupa samo za reprezentaciju BIH.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC