• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin vodi američke fudbalere na Olimpijske igre!

Autor Dragan Šutvić

Šansa karijere za srpskog trenera Marka Mitrovića, nekadašnjeg igrača Zvezde i pomoćnika Veljka Paunovića.

 marko mitrović selektor sad na olimpijskim igrama  Izvor: Profimedia

Fudbalski trener iz Srbije Marko Mitrović (45) biće selektor reprezentacije SAD za Olimpijske igre u Parizu - saopštili su Amerikanci! On je praktično prekomandovan na novu poziciju, nakon što je posljednjih godina gradio karijeru u SAD - prvo kao pomoćnik Veljka Paunovića u Čikagu, a zatim i kao selektor reprezentacije do 19 godina, sa kojom je bilježio dobre rezultate.

Nekadašnji šampion svijeta sa reprezentacijom Srbije do 20 godina i jedan od Paunovićevih najbližih saradnika na putu do zlata sada će imati priliku da toj medalji pridoda još jednu izuzetno vrijednu. Kako je "soker" posljednjih godina u ekspanziji na tlu Severne Amerike, tamo se nadaju da bi Mitrovićev tim mogao da pokari planove zvučnijim ekipama i domogne se odličja u Parizu 2024. godine!

Podsjećamo, na Olimpijskim igrama igraju reprezentacije do 21 godine koje su obezbijedile plasman na najveće sportsko takmičenje, a ti fudbaleri u trenutku odigravanja turnira uglavnom imaju po 23 godina. Uz to, nacionalni timovi imaju pravo da ekipi priključe trojicu starijih fudbalera, pa se može očekivati da i neki seniorski reprezentativci SAD zaigraju pod komandom srpskog stručnjaka.

Do sada su plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbijedili domaćin Francuska, a zatim i SAD, Dominikanska Republika, Španija, Izrael, Ukrajina, Maroko, Egipat i Mali. Ostalo je još sedam mjesta na turniru - jedno iz Okeanije, tri iz Azije, dva iz Južne Amerike i jedno koje će biti određeno interkontinentalnim baražom. 

Mitrović je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde i davne 1996. godine debitovao je za prvi tim, ali nije dobio veću ulogu u klubu. Išao je na pozajmice u Voždovac, Budućnost iz Valjeva i Milicionar, a zatim potpisao za Zemun, pa Radnički iz Kragujevca. Od srpskih klubova igrao je još za Budućnost iz Banatskog Dvora, Banat Zrenjanin i Smederevo u kojem je završio karijeru. Inostranu karijeru gradio je u Mađarskoj, Azerbejdžanu i Kazahstanu, a svojevremeno je bio reprezentativac Jugoslavije do 16 godina.

Što se trenerskog posla tiče, kao pomoćnik je radio u Banatu iz Zrenjanina i kruševačkom Napretku, a zatim i reprezentaciji Srbije do 20 godina kada je ostvaren veliki uspjeh na Mundijalitu. Samostalno je radio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a zatim bio pomoćnik Veljku Paunoviću u Čikagu i Redingu. Vratio se u SAD kako bi predvodio omladinsku reprezentaciju (do 19 godina), a sada je dobio priliku da trenira i učesnike Olimpijskih igara.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC