• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOĆEMO DA BUDEMO KAO NOVAK I KOŠARKAŠI! Piksijeva snažna poruka: "SVE ćemo uraditi za Srbiju!"

Autor Dragan Šutvić

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi najavio meč protiv Litvanaca.

 litvanija srbija piksi najava  Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije predvođena selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem nastavlja put ka Evropskom prvenstvu u Njemačkoj 2024. godine, a nakon bolnog poraza od Mađarske (2:1) u Beogradu, sledi okršaj u Litvaniji. Sa te utakmice Srbiji su neophodna tri boda kako bi se zadržala komfornija pozicija na tabeli, a selektor zna ko treba da bude uzor njegovim igračima.

Dan pred meč protiv Litvanaca Piksi je govorio o košarkašima Srbije koji će u nedjelju popodne igrati finale Mundobasketa, ali i o Novaku Đokoviću koji kasno uveče igra za 24. grend slem titulu. Po rečima selektora, fudbaleri žele da budu u tom odabranom društvu i da Srbiji donesu radost!

"Nama je drago zbog svih uspjeha naših sportista, a Kari Pešić i momci su pokazali najvišu klasu i sve nas čine ponosnim. Navijaćemo za njih kao što smo to činili i sve do finala. Nole? Velik rezultat za njega i srpski tenis. Želimo mu da osvoji novi grend slem. Mi želimo da budemo u toj grupi rezultata, da nastavimo taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lijepa nedjelja", poručio je Stojković i dodao:

"Najvažnije je kada izgubite utakmicu da pronađete lijek. Sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd. Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu poslije meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gdje smo griješili. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu riješimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka."

Iako je poslije meča sa Mađarskom Piksi istakao da ništa ne bi mijenjao u startnoj postavi, za Litvance sprema nešto drugačije. Biće promjena i u taktičkom smislu, ali i u izboru igrača za ovu utakmicu, kako bi se pronašla najbolja rješenja. Ostaje nam da u nedjelju uveče vidimo šta je to pripremio selektor Stojković sa svojim saradnicima.

"Biće nekih promjena u taktičkom smislu, kao i u sastavu. Moramo da nađemo najbolje rješenje za nas, da utakmicu riješimo u svoju korist, a riješićemo je timskom igrom. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, koji je gladan rezultata i uspjeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, vidjelo se to i protiv Crne Gore. Ali, šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna", zaključio je selektor Srbije pred jedan od najbitnijih mečeva u kvalifikacijama, jer je pobjeda u Litvaniji imperativ!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

stvarno realno

kakav trener takav nam i fudbal sve pozeri kakva taktika covjek ni nezna sta je to a obeca pred svjetsko prvenstvo i opet ce obecati ali neznanje se nemoze sakriti nije bez veze od stranih novinara proglasen najgorim selektorom, ovim nasim je dobar sigurno dobro placa ture

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC