• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijsko slavlje Hajdenhajma - debitant upisao prvi trijumf u Bundesligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Doskorašnji drugoligaš u četvrtom meču u najvišem rangu njemačkog fudbala stigao je do prvog trijumfa - slavio je protiv Verdera iz Bremena 4:2.

 Hajdenhajm Izvor: Copyright (c) 2021 uslatar/Shutterstock. No use without permission.

Datum 17. septembar 2023. ostaće zlatnim slovima upisan u istoriju Hajdenhajma, simpatičnog kluba iz Baden-Virtemberga, koji ove sezone debituje u Bundesligi.

Šest golova viđeno je danas na "Fojt Areni" u Hajdenhajmu, gdje je istoimeni domaćin stigao do prve, istorijske pobjede u najvišem rangu njemačkog fudbala.

Klub osnovan još davne 1846. godine nakon desetak godina nastupa u "Cvajti", prošle sezone ostvario je veliki uspjeh i izborio promociju u Bundesligu, a sada je, u četvrtom kolu, upisao prvu "trojku", i to protiv Verdera iz Bremena.

U prethodna tri meča Hajdenhajm je doživio poraze od Volfsburga (0:2) na debiju u Bundesligi, a onda je razočarao domaće navijače neuspjehom protiv Hofenhajma (2:3). Zatim je uslijedio prvi bod, iznenađujuće protiv Borusije u Dortmundu (2:2), koji je očigledno bio najava boljih dana.

Viđen je izuzetno uzbudljiv meč sa šest pogodaka, a petorica fudbalera upisali su se u strijelce. Hajdenhajm je vodio 2:0, gosti iz Bremena uspjeli su da se vrate i izjednače, ali je onda ponovo domaćin "dodao gas" i sa nova dva gola stigao do ukupnog trijumfa 4:2 (2:0).

Dvostruki strijelac u pobjedničkom timu bio je Eren Dinkči, a u strijelce su se još upisali Tim Klajndinst i Jan-Niklas Beste, dok su za goste pogađali Marvin Dukš i Mičel-Elajdža Vajzer.

U posljednjem meču ove runde Darmštat je imao vođstvo 3:0 protiv Borusije, ali je ostao sa igračem manje, pa je tim iz Menhengladbaha uspio da se vrati i dođe do velikog boda. Završeno je 3:3, a gosti su prije prvog gola promašili i penal, tako da je malo nedostajalo da dođu i do potpunog preokreta.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC