• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MORAO JE VAR DA REAGUJE - BIO JE FAUL PARTIZANA!" Jokić o penalu za pobjedu: Gurnuo ga je, morali su da gledaju

Sudijski analitičar Zdravko Jokić detaljno je analizirao sporne situacije sa meča Partizana i Radnika iz Surdulice.

 Zdravko Jokić o suđenju na meču Partizana Izvor: Arena Sport/Screenshot

Vidjeli smo pravu dramu na meču Partizana i Radnika iz Surdulice, a na kraju je tim Igora Duljaja iz tog meča izašao kao pobjednik. Na centru terena bio je sudija Dejan Trifković koga je sudijski ekspert "Arene sport" Zdravko Jokić na početku svoje analize pohvalio.

Pri analizi poništenog gola Mateusa Saldanje iz 38. minuta složio se da je prekršaj Ksandera Severine postojao, ali da je ipak taj faul trebalo suditi ranije.

"Vrlo dobar položaj sudije, Trifković je jedan od naših najboljih sudija. Prošlo prvenstvo je sve vrlo dobro sudio. Ovdje je imao propust, imao je situaciju da odmah presudi jer je bio vrlo dobro postavljen, mogao je da procijeni da dolazi do podizanja i saplitanja. Mogao je da izbjegne tu sitauciju. Vrlo je teško kad se igrači raduju, a poslije vi to prekidate..."

Sljedeći momenat za analizu desio se u 75. minutu kada je Srđan Kočić dobio žuti karton.

"Ovo je jedan prekršaj, nije za žuti sigurno ali ovdje bi sudija morao da obrati pažnju i na ruku igrača Partizana koji je odmahnuo prema njemu. Možda ne za žuti, ali da ga upozori da će tako nešto tako biti kažnjeno", smatra Jokić.

Nakon pada Mateusa Saldanje dosuđen je penal za Partizan...

"Vidjeli smo, počeo sam o tom kritejumu držanja i guranja. Ovdje je bilo držanja, u kojoj fazi se poslije igrač Partizana oslobodio i pada. Međutim shodno kriterijumima koje su sudije pokazale u ovom kolu uklapa se u način prosuđivanja", počeo je Jokić, a onda na pitanje da li je penal ili ne rekao:

"Ja ne mogu da kažem. Rekao sam da je bilo držanje, poslije toga dolazi do pada, ali teško mi je da govorim sada. Jeste prekršaj, podržao bih sudiju. Hoću da kažem da je instrukcija UEFA, a instrukcija i Fillipovića i sudijske komisije da ne sviraju lagane penale. Mekane penale, da su to prekršaji koji pune oko, kazneni udarci treba da budu takvi."

U 93. minutu je dosuđen penal za Partizan, a uz to je fudbaler Radnika i isključen zbog prekršaja nad Saldanjom na gol liniji. Ipak zbog prethodnog guranja od strane Mihaila Ilića to nije bila ispravna odluka po sudu Jokića.

"Ovo bi kao zaključak cijele priče, ovdje je bilo vidite broj tri Partizana koji gura igrača da pravi prekršaj. Čak postoji prekršaj - kada je on gurnut igrač Partizana nije fauiliran. A već je trojka gurnula Oreščanina na Saldanju. Ovo je trebalo da se gleda i da bude prekršaj za odbrambenu stranu. Dešava se to, ima gdje VAR ispravi sudiju, a karton ostaje."

Sudija Trifković je dosudio penal, a da li je moralo da dođe do reakcije iz VAR sobe? 

"Po meni je trebalo da reaguje, kao što je reagovao kod prve situacije. Međutim kad dolazi do guranja mislim da do guranja dolazi prije. Međutim igrač Partizana nije još gurnut kada drugi igrač Partizana gura Orešćčanina na protivnika", završio je Jokić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC