• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se bivši igrač Dinama: Ne može Zvezda da igra kao Hrvatska

Bivši hrvatski fudbaler Igor Pamić komentarisao je igru Crvene zvezde i uporedio je sa Dinamom.

 Igor Pamić o Zvezdi i Dinamu Izvor: Youtube/Radiotelevizija Herceg-Bosne/Screenshot/MN Press

Uoči utakmice koja nas očekuje od 21 čas na stadionu "Etihad" gdje Mančester siti dočekuje Crvenu zvezdu u prvom meču grupne faze Lige šampiona oglasio se bivši hrvatski reprezentativac Igor Pamić. On je za net.hr prokomentarisao nedavnu izjavu legende Crvene zvezde, Dragiše Banića i objasnio zašto crveno-bijeli ne mogu da igraju kao "vatreni" za reprezentaciju Hrvatske.

Dragiša Binić, jedan od junaka Zvezdinog pohoda na Kup šampiona u Bariju 1991. godine je u razgovoru za "Sport Klub" rekao da uspjeh crveno-bijelih protiv "građana" leži u igri fudbalske reprezentacije Hrvatske. Vatreni su, tako, primjer kako se igra protiv nominalno jačih timova, odnosno koliko su srce, upornost i vjera u pobjedu bitni protiv favorita, ali i kvalitet.

"Lijepo je čuti i vidjeti da je hrvatska fudbalska reprezentacija primjer drugima kako se treba da se igra, kada se drugi upoređuju sa nama, kad drugi gledaju kako dobro igra Hrvatska. Tako nešto prija ako si Hrvat. Dragiša Binić ima dobro mišljenje, Hrvati su svijetli primjer za uspješnost, ali jedna stvar u njegovoj izjavi je ključna i opasna. Sad ću vam objasniti o čemu se tu zapravo radi... Dakle, Hrvati su cijelom svijetu demonstrirali koliko je veza krucijalna, to je istina, ali naša fudbalska reprezentacija ima vezne igrače koje Crvena zvezda nema i koji mogu vrhunski odigrati. Ne samo Zvezda, mnogo klubova, tj. reprezentacija na svijetu nemaju takav vezni red kao što ima Hrvatska. Lijepo što su "vatreni" primjer, ali može ti Hrvatska biti primjer, odnosno igra naših momaka, jedino ako imaš jednako dobra tri vezna igrača - Modrića, Kovačića i Brozovića. Izvadi ova tri vezna i Hrvatska neće više biti primjer za igru", rekao je Pamić.

Zatim se dotakao i pitanja šta Zvezdi nedostaje u borbi protiv šampiona Evropa.

"Baza jesu vezni igrači, ali u Ligi šampiona je potrebno malo više od vezne linije, kao i za velika takmičenja Svjetsko i Evropsko prvenstvo. Cijela ekipa mora da bude na najvišem mogućem nivou i iznad toga, da bi neki rezultat tim napravio protiv favorita, u ovom slučaju Crvena zvezda protiv Sitija na Etihadu. Ne poznajem ekipu Zvezde, ali čisto sumnjam da mogu da odigraju na nivou na kom to radi Hrvatska, uprkost dosta igrača koje su doveli", istakao je Pamić i otkrio šta mora da bude faktor da bi se ičemu nadali srpski navijači

"Siti mora biti na puno lošijem nivou da bi Crvena zvezda imala šansu. Nisu samo tu tehnika i brzina u pitanju, nego i iskustvo. Mančester siti svake nedjelje igra jednu jaku utakmicu, dok Zvezda igra protiv Bačke Topole, Radničkog iz Kragujevca i takvih klubova, da ne potcijenjujem nikog. To ipak nije nivo Premijer lige. Ipak očekujem da će protiv Zvezde pristupiti s jednim posebnim elanom i adrenalinom, samo nisam baš siguran hoće li samo sa voljnim momentom uspjeti iskompromisati sve nedostatke koje imaju u odnosu na građane", naveo je on.

S obzirom na to da je nekadašnji igrač Dinama, upitan je i da uporedi hrvatskog i srpskog prvaka:

"Po onom što u posljednje vrijeme pratim i vidim u pogledu Crvene zvezde - prema njihovom kadru, kvalitetu i nastupima, ne bih se kladio da je naš Dinamo baš toliko u prednosti, da je bolji. Naravno da za mene kao navijača Dinama i bivšeg fudbalera kluba Dinamo je još uvijek bolji, ali realno, pogotovo bez Livakovića, Ivanušeca i Šutala koji su otišli, čekamo da se tim Dinama naštima, uigra, čekamo da vidimo kako će Dinamo izgledati protiv jačih ekipa, pa ćemo moći bolje i konkretnije donositi takva poređenja".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC