• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda igra Ligu šampiona, a Engleze to ne zanima: Crveno-bijeli u medijima tek u tragovima

Britanski mediji nisu previše pažnje posvetili gostovanju Crvene zvezde, a oni koji jesu imali su lijepe riječi o srpskom šampionu.

 Engleski mediji o Crvenoj zvezdi Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Crvena zvezda će u utorak uveče (21:00) odmeriti sange sa Mančester sitijem, aktuelnim šampionom Evrope i po mišljenju mnogih najjačim timom na svijetu. Pep Gvardiola je najavio taj meč iz svog ugla, Marko Stamenić i Barak Bahar iz svog, a pomalo krupnih riječi danas su se našlo i na naslovnim stranama britanskih medija - sajtova i novina koje će pratiti prvo kolo grupne faze u novoj sezoni najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Jasno je da je Zvezda u Mančester doputovala kao autsajder, ali čak ni slavna klupska istorija i trofej iz 1991. godine nije motivisao kolege iz Engleske da se detaljnije pozabave utakmicom koja se igra u sjeveroistočnom dijelu Mančestera. Tek poneki od njih "ispalili" su na naslovne strane hvalospjeve o Crvenoj zvezdi.

Tako renomirani "BBC" u spektakularnoj najavi piše o aktuelnom šampionu Srbije kao o fudbalskom velikanu - napominju da je Crvena zvezda 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona i da je po tome ista kao Siti koji je prije nekoliko mjeseci prvi put u istoriji podigao ušati pehar. 

U razgovoru sa nekoliko srpskih, ali i jednim izraelskim novinarom "BBC" je pokušao da zaključi kakvi su dometi Crvene zvezde. Izgleda da su uspjeli u tome, pošto se pri kraju teksta navodi da je samo prikupljanje evropskih bodova iskorak koji Baraku Baharu može da donese uspjeh - osvajanje domaćih trofeja podrazumijevalo se i kod trojice srpskih trenera koji nisu imali ovoliki budžet i ovoliko ogromnih transfera u samo jednom prelaznom roku.

Ugledni "Mirror" nije se pretjerano bavio utakmicom iz ugla Crvene zvezde, ali je svojim čitaocima ponudio dvije zanimljive analize - u jednoj od njih ističu da je Mančester siti, a njihovi novinari birali su novog šampiona Evrope. Pored aktuelnog osvajača trofeja među odgovorima našla su se samo još dva kluba - Siti je ubjedljivo pobijedio Bajern iz Minhena i Real iz Madrida, a zanimljivo je da su i u tim klubovima velike zvijezde engleski fudbaler, napadač Hari Kejn i vezni fudbaler Džud Belingem.

Stiče se utisak da Englezi najviše cijene svoje... Pa sto mjesta prazno, pa opet nešto svoje.

Druga analiza koja je osvanula na njihovom sajtu govori o snazi sva 32 kluba koji se nalaze u grupama. Crvena zvezda je na toj listi zauzela 27. poziciju i postoji jedna stvar koja može da raduje navijače. Za jednu poziciju lošije plasiran je Jang bojs, koji će Zvezdi biti najveći rival za treće mjesto u grupi i prolaz u nokaut fazu Lige Evrope. Što se tiče samog vrha, Mančester siti stavili su ispred Real Madrida, Intera, Bajerna i Arsenala, koji se već u povratničkoj sezoni u društvo najboljih rangirao izuzetno visoko. Možda zato što je engleski klub? 

Pogledajte

00:28
Mančester siti Crvena zvezda stadion Itihad
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Samo nekoliko pasusa "Daily Mail" posvetio je grupi u kojoj se nalazi Crvena zvezda i tek jednom napisao ime srpskog šampiona - njima je prioritet kako će se Erling Holand snaći u ovoj sezoni i da li moe da obori svoj rekord od 12 golova u Ligi šampiona iz prošle sezone. Takođe, napominju da su Siti i Lajpcig dobili najlakšu grupu i da je lako pretpostaviti koja dva tima će proći u nokaut fazu Lige šampiona.

Lokalni "Manchester Evening News" najviše se bavio samom utakmicom, pa se na njihovom sajtu može pročitati i očekivana postava "Građana" za prvi meč u grupnoj fazi. Navodno, za Siti će igrati Ederson - Voker, Dijas, Ake, Gvardiol - Rodri, Nunes - Foden, Alvarez, Doku i Holand kao jedini klasični napadač. Kao jedine dileme navode mjesto desnog krila gdje bi mogao da se nađe Bernardo Silva, dok bi u jednoj od verzija Fil Foden mogao da igra iza napadača.

Inače, engleski mediji mnogo više pažnje su u utorak ujutru posvetili Arsenalovom povratku u Ligu šampiona nakon duge pauze, Mančester junajtedu koji dočekuje početak grupne faze u problemima i Njukaslu koji na otvaranju takmičenja ima spektakularno gostovanje u Milanu. Crvene zvezde ima tek u tragovima...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC