• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milenko Aćimović, strijelac posljednjeg Zvezdinog gola na Ostrvu: Hrabro protiv Engleza!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas u prvom kolu grupne faze Lige šampiona gostuju Mančester sitiju.

 Milenko Aćimović o Mančester siti - Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Posljednji gol na Ostrvu za crveno-bijele, 14. septembra 2000. godine protiv Lestera u okviru prvog kola Kupa UEFA, postigao je Milenko Aćimović. Tada je to je bilo dovoljno za veliki remi (1:1), koji je kasnije u Beču ovjeren plasmanom u narednu rundu.

Zvezdin junak sa stadiona “Filbert strit” u razgovoru za “Glas Srpske” prisjetio se tog kultnog pogotka koji je postigao sjajnim udarcem sa više od 30 metara i tako šokirao tadašnjeg lidera Premijer lige Engleske.

"Dosta godina je prošlo od tada, nisam ni znao da je to posljednji gol Zvezde na Ostrvu. Nismo izašli na teren, a već smo poveli sa 1:0 od prvog minuta. To je za mene bio poseban momenat, ali i za klub, jer smo bili bolji od tada jakog Lester sitija i tada ih izbacili iz Kupa UEFA. Mi smo se inače u tišini spremali za taj dvomeč iako je bilo puno 'galame' oko njega. Igrali smo u fantastičnom ambijentu, pritisak publike je bio veliki, stadion bez atletske staze, ali smo stali kao ekipa i naše navijače smo učinili ponosnima, jer smo poslije te utakmice osjetili da možemo da ih izbacimo. Godila nam je ta fama, jer su oni bili apsolutni favoriti. Inače, ako hoćeš dobar rezultat protiv takve ekipe, na svim poljima moraš biti superioran. Mi smo bili spremni i za njihove provokacije pa i da se 'pobijemo' s njima", rekao je Aćimović banjalučkom listu.

Izvor: MN Press/arhiva

  Zvezdaška javnost bila je razočarana odlukom UEFA, jer crveno-bijeli nisu mogli da kod kuće dočekuju svoje rivale zbog loše bezbjednosne situacije u tadašnjoj Jugoslaviji. Revanš protiv "lisica" morao se igrati u Beču, na stadionu "Gerhard Hanapi".

"Oni su očekivali prazan stadion, da neće biti naših navijača, ali naletjeli su na pun stadion 'delija' i mada smo mi bili malo fascinirani atmosferom u Engleskoj, oni su bili duplo više. Naši navijači dali su nam vjetar u leđa i izbacili smo jedan jak Lester".

Aktuelni selektor mlade reprezentacije Slovenije svojim nasljednicima u crveno-bijelom dresu poručuje da budu hrabri i da uživaju u meču.

"Igrači Sitija su favoriti u svakoj utakmici i protiv svakog rivala gdje god da se pojave i njima se nije lako nositi sa tim teretom. Što se Zvezde tiče, iz svog iskustva pričam, mislim da jedva čekaš te utakmice, tu atmosferu i da se odmjeriš sa najboljom ekipom na svijetu. Momci treba da stanu kao jedan, kao ekipa i da pokažu koliko mogu", zaključio je Aćimović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC