• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Crvene zvezde za Mančester siti: Barak mora da mijenja tim i formaciju, ali KIČMA ekipe je sigurna!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda ne planira da se brani protiv Mančester sitija, ali u kom će sastavu igrati? Spremio je neke promjene Barak Bahar! /Od izvještača MONDA iz Mančestera, Dušana Ninkovića/

 Sastav Crvene zvezde za meč sa Mančester sitijem Izvor: MN PRESS

"Crvena zvezda neće mijenjati sistem", rekao je Barak Bahar na konferenciji pred meč protiv Mančester sitija. "Ko kaže da ćemo u Mančesteru igrati defanzivno", rekao je izraelski stručnjak pred meč protiv Čukaričkog. I koliko god da su te dvije izjave u istom tonu, Barak Bahar će sigurno mijenjati startnih 11 za Etihad. Vjerovatno i formaciju!

Ono što je na početku sezone djelovalo idealno sada polako blijedi... Sastav koji je dominirao se "krunio" u uvodnim kolima Superlige, Bahar u stilu Pepa Gvardiole povremeno tražio i nepotrebna rješenja, a sa druge strane izgubio ubojitost koja je mogla Zvezdu da održi na vrhu tabele. Zato će protiv Sitija Zvezda morati da bude ona od prije dva mjeseca, a ne ona protiv Čukaričkog. Rezultatski teško, ali u nekom drugačijem smislu - vrlo lako!

Utisak je da će ovog puta formacija biti 4-2-3-1, a u njoj nekoliko zanimljivih rješenja. Na golu je siguran Omri Glazer, a linija ispred njega moraće da odigra najbolju utakmicu u karijeri - ako je za utjehu, tu bi moglo da bude i velikih mečeva jer momci imaju ozbiljan fudbalski CV. Lijevo Milan Rodić, kao štoperi kapiten Aleksandar Dragović i prekomandovani Srđan Mijailović, a desno Miloš Degenek, da se na poziciji na kojoj ga Bahar vidi "vadi" za kiks na Voždovcu.

Tandem Stamenić-Hvang gotovo je zacementiran, pa će velika scena biti prilika da se momak iz Južne Koreje predstavi u najboljem svjetlu jer mu teren na Banovom brdu nikako nije prijao.

Brzina Osmana Bukarija je kvalitet koji ne smije da se žrtvuje u ovakvim mečevima, kao ni lucidnost Mirka Ivanića, pa i oni imaju gotovo garantovana mjesta u timu. Slično je sa Olanjinkom - koji igra na barem tri pozicije u ofanzivi, dok bi Kraso mogao da dobije prednost u odnosu na Endiajea. I zbog ONOG promašaja na Brdu, i zbog fantastičnog početka sezone. Bolje da se ne kombinuje sada kad crveno-bijelima "gori" pod nogama... Ne toliko u Mančesteru gdje rezultat nije imperativ koliko u Beogradu, gdje će morati da se savlada Partizan u Humskoj!

Očekivani sastav: Glazer - Rodić, Dragović, Mijailović, Degenek - Stamenić, Hvang - Olanjinka, Ivanić, Bukari - Kraso

Pogledajte

00:35
Mančester siti Crvena zvezda stadion Itihad
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC