• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina bomba s 30 metara šokirala Englesku: Ovaj gol crveno-bijelih pamti se decenijama VIDEO

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda nije u ovom vijeku na Ostrvu igrala ni često, ni uspješno, ali je tamo doživjela jedan od najljepših evro-momenata u novijoj istoriji.

 Gol Milenka Acimovica na Lester Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Dok ekspedicija Zvezde putuje u Mančester na meč Lige šampiona protiv Mančester sitija, zanimljivo je podsjetiti se da je posljednji gol za Crvenu zvezdu u Engleskoj postigao Milenko Aćimović, ljubimac navijača crveno-bijelih sa početka 21. vijeka. On je na gostovanju Lesteru bio strijelac već u prvom minutu utakmice, "bombom" sa velike distance, snažnim udarcem koji je bio njegov zaštitni znak.

Sadašnji selektor U-21 reprezentacije Slovenije nosio je "desetku" u čuvenom dvomeču Zvezde i Lestera, tokom ljeta u kojem je Zvezda bila jako blizu Ligi šampiona, ali nije uspjela da postigne gol protiv Dinamo Kijeva na "Marakani". Potom se prebacila u UEFA kup i odigrala neriješeno u Engleskoj, uz pobjedu 3:1 protiv Lestera u Beču. Plesali su tada kapiten tima Goran Bunjevčević u odbrani, ali i kao komandant iz zadnje linije, kao što je u napadu dominantan bio centarfor Goran Drulić.

Crveno-bijeli su taj meč odigrali u Beču, zbog nestabilne situacije u zemlji, samo nedjelju dana prije 5. oktobra i velikih promjena. U ta komplikovana vremena u zemlji, za Zvezdu je igrao slovenački bombarder čiji gol pominjeno i više od 20 godina nakon što ga je postigao, a dan prije gostovanja Zvezde Mančester sitiju. Nakon tog meča protiv Lestera, Zvezda je tri puta gostovala na Ostrvu, ali protiv Glazgov Rendžersa nije uspjela da postigne gol ni u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2007, ni u nokaut fazu Lige Evrope 2022. godine. Između ta dva susreta, odigrala je "nulu" i protiv Arsenala na Emirejtsu u jesen 2017, a prečka koju je pogodio Vujadin Savić dugo je proganjala navijače Zvezde.

Milenko Aćimović
Izvor: YouTube/ Zupherson

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC