• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep Gvardiola govorio o problemima pred Crvenu zvezdu: "Biće mečeva kad igra drugi tim!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pep Gvardiola ima ozbiljne probleme pred meč sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona u utorak na "Etihadu" od 21.00.

 Pep Gvardiola o problemima pred Crvenu zvezdu Izvor: YouTube/BeanymanSports/Screenshot

Već godinama je u Engleskoj praksa da je jedan dio konferencije za medije - bilo prije ili poslije meča - objavljuje odmah na svim platformama, a da se na drugi stavlja "embargo". U pitanju je interni dogovor novinara koji su prisustvovali konferenciji za medije i žele da sačuvaju informacije do određenog momenta od onih koji to samo šire društvenim mrežama, pa je tako tek u nedjelju u kasnim večernjim časovima objavljen i drugi dio obraćanja menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole.

Naravno, Gvardiola je bio zadovoljan pobjedom svog tima protiv Vest Hema nakon preokreta 3:1, međutim i te kako postoje brige kod njega pred duel u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde (utorak, 21.00). Gvardiola se požalio da zbog povreda i odlazaka brojnih igrača sada ima smanjen igrački kadar i da mu to pravi ozbiljne glavobolje.

Pomenuo je odlaske Rijada Mahreza i Ilkaja Gundogana i zahvalio se svima što su uspjeli da zadrže Kajla Vokera i Bernarda Silvu, pošto u ovom trenutku ne bi znao šta bi bez njih. "Oni su vrlo važne figure u našoj svlačionici, imaju jake ličnosti i zato su nezamjenljivi iz mnogo aspekata. Potrebno je dvije-tri godine da se zamijene takvi igrači, potrebno je dosta vremena i zato je važno što smo ih zadržali, zbog toga sam srećan, ali...", počeo je Gvardiola.

"Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za tri-četiri-pet utakmice. Idemo u goste i Njukaslu... Žao mi je, biće utakmica gdje ćemo morati da igramo sa igračima 'drugog tima' jer ne smijemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brujne i Džon Stouns su i dalje povrijeđeni, za Kovačića i Griliša još ne znam šta se dešava", kazao je Gvardiola i potom dodao: "Ne znam koliko dugo će biti van tima... Mislim da neće biti spremni za Crvenu zvezdu, vidjećemo još, korak po korak".

Izvor: Profimedia

Gvardiola je ukazao i na problem o kome se sve više priča, a to su obaveze u reprezentativnom dresu koje dodatno umaraju igrače, tako da su Hulijan Alvarez i Ederson došli umorni iz Južne Amerike, a taj umor se prenese i na teren tako da ne mogu da pruže maksimum.

"Pogledajte koliko povreda svi imaju, pogledajte samo Alvareza iz Vest Hema, morao je da izađe poslije 15-20 minuta u drugom poluvremenu? Došao je iz Amerike, putovao 12-13 sati, pa tu je džet leg... Ne tretiramo igrače na dobar način, mi smo odgovorni za sve ono što im se događa", naglasio je Gvardiola problem o kom treba da se priča u budućnosti i time je nagovijestio da će i sam odmarati svoje igrače.

Vidjećemo šta to znači za meč prvog kola grupne faze Lige šampiona protiv Crvene zvezde (utorak, 21.00) i koliko će se tim razlikovati od onoga što smo vidjeli protiv Vest Hema za vikend: Ederson - Voker, Akanđi, Dijaš, Gvardiol - Rodri, Silva, Foden, Alvarez, Doku i Holand.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC