• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HEROJ LACIJA: Golman pogodio za izjednačenje, pa otkrio tajnu - Studirao sam Ćiru Imobilea (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ne dešava se često da vidimo golmane koji postižu golove iz igre, a upravo to je učinio čuvar mreže Lacija Ivan Provedel u posljednjim trenucima meča Lige šampiona protiv Atletika iz Madrida, kojim je donio bod svom timu.

 11726729.jpg Izvor: EPA/EMILIANO GRILLOTTI/ANSA

Ivan Provedel postao je tek četvrti golman u istoriji Lige šampiona koji je postigao gol, a tek drugi koji se upisao u strijelce pogotkom iz igre.

Sjećamo se kako je Hans Jerg But čak tri puta tresao mrežu Juventusa noseći dres HSV-a, Bajer Leverkuzena i Bajern Minhena, ali ti golovi bili su iz penala, baš kao i onaj koji je Vinsent Enijema dao za Hapoel iz Tel Aviva protiv Liona.

Prvi i do sinoć jedini čuvar mreže koji je postigao gol iz igre bio je Sinan Bolat, "jedinica" Standarda iz Liježa, koji je 9. decembra 2009. godine bio jedini strijelac za svoj tim u remiju sa AZ Alkmarom (1:1).

Nešto slično ponovio je sinoć Provedel, koji je u 95. minutu meča sa Atletiko Madridom postigao spektakularan gol glavom, za remi "nebeskoplavih".

Lacio je i u 20. uzastopnom meču u Ligi šampiona primio gol, mučili su se Rimljani sve do sudijske nadoknade, kada je Provedel praktično u posljednjoj sekundi pogodio za 1:1, a odmah nakon izjednačenja odsviran je kraj susreta.

Dosuđen je korner za rimski tim, nakon ubacivanja iz ugla, odbrana Madriđana uspjela je da interveniše i nakratko otkloni opasnost, lopta je zatim na lijevoj strani došla do Luisa Alberta, koji je centrirao, a Provedel sjajno utrčao pred gol gostiju, stigao do lopte prije svog kolege na golu Atletika Jana Oblaka i glavom efektno pogodio, za erupciju oduševljenja na terenu i tribinama.

Pogledajte...

Provedel je nakon meča oktio zašto je odlučio da krene naprijed u posljednjem napadu na utakmici.

"Bilo je teško čuti bilo šta sa klupe, pa nismo mogli da komuniciramo da li da idem gore ili ne. Uspjeli su mi reći kada je bio pretposljednji minut, pa sam pomislio da mora da je preostalo još bar 30 sekundi i da je to posljednja šansa", rekao je Provedel za "Skaj Sport Italia".

Čini se da su njegovi saigrači bili više uzbuđeni zbog gola nego on.

"Mislim da još nisam potpuno shvatio šta se dogodilo. Fudbal je brz, i na dobar i na loš način. Ipak, nismo pobijedili, osvojili smo samo bod", nije bio previše zadovoljan podjelom bodova, iako je učinio nešto što se ne viđa svaki dan.

Izvor: EPA/EMILIANO GRILLOTTI/ANSA

A onda je otkrio ko mu je bio uzor i koga je "kopirao" kako bi stigao da se upiše u strijelce.

"Mogao bih da se našalim i kažem da sam proučavao Ćiru Imobilea. Luis Alberto obično šalje loptu na drugu stativu, pomislio sam da je to jedina praznina koju sam mogao da vidim, pa sam otišao tamo", objasnio je on.

Zanimljivo, ovo nije bio prvi gol u Provedelovoj karijeri, jer je takođe zatresao mrežu u remiju Askolija i Juve Stabije u februaru 2020. godine, u Seriji B.

“To su dvije različite situacije, dva veoma važna gola, dvije veoma važne sezone za mene i oba mi mnogo znače”, zaključio je 29-godišnji Italijan, koji igra svoju drugu sezonu za Lacio.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC