• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga Meridian poslije dva domaća trijumfa gostuje Veležu: Nakon šest vezanih bodova, bez opterećenja u Mostaru

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vlado Jagodić ističe da pred gostovanje Veležu u Mostaru (nedjelja, 20.45) ne postoji nikakav rezultatski imperativ i da u Hercegovinu putuju potpuno rasterećeno.

 Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Dvije domaće pobjede u nizu (Tuzla siti 2:1, Željezničar 3:0) i te kako su popravile atmosferu u taboru Sloge Meridian.

Dobojlije su imale crnu seriju od četiri neuspjeha u gostima, i to bez postignutog gola, tako da su dueli sa Tuzlacima i Sarajlijama bili od izuzetne važnosti. Osvojenim bodovima u ovim duelima pritisak je znatno opao, pa ekipa mnogo rasterećenije dočekuje naredne mečeve u Premijer ligi BiH.

Svjestan je toga i šef stručnog štaba Vlado Jagodić, koji se u najavi narednog dvoboja, koji Sloga Meridian igra u subotu od 20.45 na stadionu "Rođeni" u Mostaru protiv Veleža, još jednom osvrnuo na sjajnu partiju protiv sarajevskih "plavih".

"Zaboravljamo sve što je bilo, jer sve dolazi brzo jedno poslije drugog. Pobjeda protiv Željezničara je već daleko iza nas. Kroz ova dva dana pokušali smo da se osvježimo i psihološko stanje vratimo u normalu. Godilo je svakome što smo ubjedljivo pobijedili Željezničar, ali nove obaveze čekaju nas već u subotu uveče", istakao je Jagodić.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Iako i u Mostaru žele pokazati najbolje od sebe, pobijediti ako je to moguće, rezultatskog imperativa sada nema, kao što je to bio slučaj uoči prvih ovosezonskih utakmicana na "Lukama" u Doboju.

"Naravno da i tu želimo biti pravi. Nismo imali mnogo vremena za odmor, ali sada imamo mnogo širi izbor igrača. Imamo osam utakmica u 22 dana, ide i Kup BIH, ali sada je fokus na Veležu. Očekujem od igrača da ponovo odgovore zadatku. Nema nepoznanica među nama. Mislim da imamo dovoljno iskustva i kvaliteta da znamo kako odigrati protiv Veleža. Veoma su dinamični, cijenim ih izuzetno, ali vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Od igrača ću tražiti da izađu na teren i odigraju onako kako znaju, bez opterećenja, da daju svoj maksimum i vidjećemo za koliko će to biti dovoljno", podvukao je Jagodić, koji ni na ovom meču neće moći da računa na povrijeđenog Sinišu Dujakovića, dok su ostali igrači spremni.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Toni Jović u drugom meču za Slogu Meridian stigao je do prvenca. Sada je uvjeren da dobojski "crveno-bijeli" mogu do pozitivnog rezultata i u Mostaru.

"Po meni, očekuje nas lijepa utakmica - odličan ambijent, stadion, teren, večernji termin. Znamo da su utakmice Veleža uvijek lijepo posjećene. Mislim da nema razloga da ne pružimo jednu dobru partiju, pa vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata. Odigrali smo dvije utakmice 'pod moranjem', uzeli smo šest bodova i pokazali smo da možemo i znamo. Oni rezultati od ranije bili su splet nesrećnih okolnosti", poručio je Jović.

PREMIJER LIGA BiH - 8. KOLO:

Petak:

Široki Brijeg - Sarajevo (20.00)

Subota:

Tuzla siti - Borac (16.00)
GOŠK - Igman (18.30)
Velež - Sloga Meridian (20.45)

Nedjelja:

Zvijezda 09 - Posušje (16.00)
Zrinjski - Željezničar (19.45)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC