• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva izjava Feđe Dudića po dolasku u Kragujevac: "Da je sve kako treba, vjerovatno ne bih bio ovdje!"

Autor Dragan Šutvić

Feđa Dudić imenovan je za novog stratega Kragujevčana.

 feđa dudić novi trener radničkog iz kragujevca  Izvor: FK Radnički 1923

Nakon što je poslije rastanka sa Sarajevom skoro godinu dana bio bez angažmana, Feđa Dudić imenovan je danas i predstavljen kao novi trener kragujevačkog Radničkog 1923.

Tim sa stadiona "Čika Dača" veoma loše je ušao u superligašku takmičarsku sezonu, upisavši samo jednu pobjedu u prvih sedam utakmica, pa je pred bh. strategom mnogo posla kako bi klub pobjegao iz donjeg dijela tabele.

"Da je sve kako treba, ja danas vjerovatno ne bih ni bio ovdje. Uvjeren sam da ova ekipa vrijedi puno više nego što to pokazuju njeni dosadašnji rezultati i položaj na tabeli. Situacija jeste nezahvalna, ali ne i nepopravljiva. Pokušaću da što je moguće prije nametnem ekipi neki svoj stil igre, iako sam svjestan da će igračima biti potrebno određeno vrijeme da usvoje moje smjernice. Vjerujem da će se već na utakmici protiv Radnika vidjeti određene konture igre koju želim da implementiram", rekao je sarajevski stručnjak.

Feđa Dudić je rođen 1983. godine u Sarajevu, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je GOŠK, Velež i Sarajevo. Najveći uspjeh ostvario je sa Mostarcima, sa kojima je 2022. godine osvojio Kup BiH, te godinu dana ranije učestvovao u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Kako ističe, moraće prije svega mnogo da radi na psihološkom podizanju ekipe nakon veoma lošeg početka sezone.

"Već prilikom prvog ulaska u svlačionicu primijetio sam utučenost i ćutljivost kod igrača. Samim tim je jasno da će taj psihološki aspekt biti u prvom planu na samom početku mog rada u Radničkom. Moram reći da sam zadovoljan reakcijom igrača na prvom treningu, a utakmica sa Radnikom pokazaće da li smo i kolikoj mjeri uspjeli da psihički podignemo ekipu za ovih par dana", istakao je Dudić.

Iz trećeg pokušaja preuzeo jednog superligaša Srbije.

"Poznato je da sam ne tako davno bio nadomak klupe Novog Pazara, da sam čak bio i promovisan u novog trenera, ali su se potom dogodile neke dobro poznate stvari o kojima ne želim ponovo da pričam i ja sam na kraju ipak odlučio da odustanem od tog angažmana. Zatim sam bio u pregovorima i sa Kolubarom, ali su oni u međuvremenu izbačeni iz Superlige. Neka sada bude 'treća sreća'", rekao je Dudić, koji će na klupi novog kluba debitovati u utorak, kada će Radnički 1923 pred domaćom publikom odmjeriti snage sa Radnikom iz Surdulice.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC