• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog kritikovao FS BiH: Nije normalan termin, posebno da igramo nakon 72 sata

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zrinjski je zabilježio drugu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u zaostaloj utakmici drugog kola protiv Tuzle sitija.

 Tuzla siti - Zrinjski 2:4, izjave Krunoslav Rendulić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Na "Tušnju" su obje ekipe odigrale dobar meč na kojem je viđeno čak šest golova (2:4), ali bodovi su otišli u Mostar prvenstveno zahvaljujući Mariju Ćužeu, koji je bio dvostruki asistent i strijelac za "plemiće".

Nakon što je čestitao svom timu na dobroj igri i pobjedi, kao i protivničkoj ekipi za koju je istakao da je odlična i odlično vođena, šef struke Mostaraca Krunoslav Rendulić kritikovao je odluku Takmičarske komisije FS BiH o terminu utakmice.

"Moram da napomenem da ovaj termin nije za igru. Jednostavno ne možemo igrati nakon 72 sata, to nije normalno. Ljudi koji tražu taj raspored malo bi trebali da povedu računa o tim stvarima. Da je igrana u nekom kasnijem terminu, mislim da bi bila bolja i dinamičnija utakmica. Ali, šta je tu je. Bilo je teško, naš cilj je bio da dobijemo meč, to smo ostvarili i čestitke objema ekipama na odličnoj partiji", izjavio je Rendulić za "TV Arena sport".

Njegov kolega sa tuzlanske klupe Milenko Bošnjaković svjestan je da su neiskorištene prilike u prvom poluvremenu "kumovale" trećem uzastopnom porazu.

"Zrinjski što vam ponudi morate iskoristiti. riječ je o ozbiljnoj ekipi. Svaku šansu, priliku ili polupriliku morate da upotrijebite. A mi smo radili greške, 'fulali' smo ozbiljne prilike, iz grešaka smo primali golove. To je danak neiskustvu naših igrača odnosno velikom iskustvu protivnika. Zrinjskom čestitam na zasluženoj pobjedi i želim puno sreće u nastavku prvenstva", rekao je strateg Tuzle sitija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC