• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Željezničara nakon eliminacije iz Kupa BIH: Nevjerovatno! Bili smo puno bolji od Slobode!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ne smijemo pasti, moramo biti pozitivni", poručio je Nermin Bašić nakon još jednog poraza njegove ekipe, koji ga je koštao plasmana u osminu finala Kupa BIH.

 Izjava Nermin Bašić poslije Sloboda - Željezničar Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Agonija Željezničara nastavljena je ispadanjem već u prvom kolu Kupa BIH.

Ekipa Nermina Bašića poražena je na Tušnju od Slobode 1:0, a ovim je ujedno i nastavljena crna serija od čak pet poraza.

Trener Željezničara nakon meča čestitao je Slobodi, ali je istakao da je njegova ekipa imala potpunu dominaciju i da je protivnik postigao pogodak iz jedinog šuta u okvir gola.

"Prije svega želim da čestitam Slobodi i da se što prije vrate u Premijer ligu BIH. Mislim da smo malo bojažljivo ušli u utakmicu, a kako je ona odmicala igrali smo sve bolje i bolje,imali smo dvije jako dobre prilike. drugo poluvrijeme otvoreno, dobro, posjed lopte, prilike, apsolutna dominacija moje ekipe. Nevjerovatno! Mislim da je jedini šut u okvir gola Slobode bio u drugom dijelu i da su dali gol. Zaista nevjerovatno. Borili smo se, dali smo sve od sebe, niz je težak, moramo se okrenuti dalje. Koliko god da je teško, moraš se dići i ustati, već u ponedjeljak je druga utakmica i moramo pokazati da se moramo boriti", rekao je Bašić.

On je priznao da njegovoj ekipi fali samopouzdanja nakon serije neuspjeha.

"Samopouzdanja fali. Vidjeli ste na početku kako je to izgledalo, a što je više utakmica odmicala mislim da smo bili bolji. Bili smo puno bolji od Slobode, ali nismo uspjeli stvoriti dovoljan broj prilika da bi postigli gol. Ne smijemo pasti, moramo biti pozitivni, moramo vjerovati da možemo. Na kraju krajeva, kad sam došao u Želju izgubili smo pet utakmica pa smo se vratili i završili na trećem mjestu, igrali fenomenalno Evropu. Moramo se skupiti svi u klubu zajedno sa navijačima i učiniti najbolje za ovaj klub", poručio je Bašić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC