• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Feđa Dudić za MONDO: "Treća sreća" u Kragujevcu, svaki selektor "zmajeva" ima moju podršku

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

O utiscima iz srpskog fudbala, kako je primljen u Srbiji, o Premijer ligi Bosne i Hercegovine, smjeni selektora "zmajeva", Feđa Dudić je govorio u intervjuu za naš portal.

 Feđa Dudić za MONDO: "Treća sreća" u Kragujevcu, svaki selektor "zmajeva" ima moju podršku Izvor: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić iz trećeg pokušaja je preuzeo jedan srpski klub - Radnički 1923 iz Kragujevca i već na debiju zabilježio vrijednu pobjedu u Superligi Srbije. Dudić je bio na korak od preuzimanja Novog Pazara, potom je trebao da sjedne na klupu Kolubare, ali su se kockice spojile tek u kragujevačkom klubu, koji je u prethodnom kolu na gostovanju protiv Železničara u Pančevu osvojio sva tri boda i prepustio "fenjerašku" poziciju protivniku.

O utiscima iz srpskog fudbala, kao i o Premijer ligi Bosne i Hercegovine, smjeni selektora "zmajeva", Dudić je govorio u intervjuu za naš portal.

"Iz trećeg puta sam došao u Superligu Srbije i debi je bio za poželjeti. Prije svega bila je to zaslužena pobjeda, što je najbitnije, jer je izborena kroz dobru igru na terenu. Donijela nam je potrebni mir, sada imamo vremena da se pripremimo za Crvenu zvezdu. Mnogo možemo da dobijemo na toj utakmici, igrači su sad puni samopouzdanja nakon ove pobjede. Prepustili smo Železničaru to posljednje mjesto i za mene i za moju novu ekipu je bio lijep početak. Nekako iz trećeg puta, bio sam u kombinaciji za Novi Pazar, pa za Kolubaru, ali evo 'treća sreća' i nisam pogriješio", rekao je Dudić na početku razgovora za MONDO.

Izvor: FK Radnički 1923

U narednom kolu njegov tim će dočekati beogradsku Crvenu zvezdu, koja već u srijedu igra susret drugog kola Lige šampiona protiv švajcarskog Jang Bojsa. Upravo u umoru crveno-bijelih, nekadašnji trener GOŠK-a, Sarajeva i Veleža vidi šansu Kragujevčana.

"Odmorićemo momke sada, pogledaćemo meč Zvezde i Jang Bojsa, koja će biti zahtjevna za njih. Mi ćemo sigurno imati svoje šanse na toj utakmici zbog umora Zvezde, znam da Jang Bojs igra dinamičan fudbal. SIgurno će se crveno-bijeli morati malo više potrošiti. Ipak, oni imaju 25 ili 30 kvalitetnih igrača, ali mi ćemo probati, nadam se pred punim stadionom, da odigramo jednu dobru utakmicu i da pokušamo da obradujemo naše navijače".

Prema njegovim riječima, u gradu na Lepenici je stvarno toplo i prijateljski primljen.

"Kragujevac je prava fudbalska sredina, dočekali su nas navijači u velikom broju po povratku iz Pančeva. Jako dobro smo kolega Adnan Jahić (nekadašnji trener Slobode iz Tuzle, prim.aut) i ja primljeni i stvarno sve pohvale za ovo dosad što sam zatekao - od infrastrukture koju posjedujemo do ljubaznosti i svega ostalog. Ljudi u klubu i van njega stoje nam na raspolaganju".

ŠAMPION ĆE BITI SARAJEVO ILI ZRINJSKI

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Dudić je istakao da kad god mu obaveze dozvoljavaju prati i prenose utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine i smatra da će se najveća bitka za titulu voditi izmežu fudbalera Sarajeva i Zrinjskog.

"Sarajevo i Zrinjski imaju najbolje timove. 'Bordo' tim je zaista napravio odličan roster, kolega (Simon) Rožman zaista dobro radi, imaju veliku širinu i mogućnost za manevar i promjene. Ove godine bi morali da uzmu jedan trofej, da li titulu ili Kup BiH jer je ekipa tako selektovana i ulaganje u tim bi moralo da se opravda. Zrinjski ima tim koji je već godinama zajedno, okosnica je sačuvana i u timskom nivou su u prednosti u odnosu na Sarajevo. S druge strane, banjalučki Borac je zasad prvi na tabeli, tu je gdje jeste, imao je dobrih utakmica, međutim, vidjećemo kad dođu mečevi sa Sarajevom i Zrinjskim koji je njihov realni domet i kvalitet. Široki Brijeg je u početku igrao dobro, stvarao dobre rezultate, vidjećemo da li će nastaviti tako u kontinuitetu. Velež takože ima dobru ekipu i glavni je kandidat da izbori u najmanju ruku četvrto mjesto i plasman u Evropu".

Iako je bio trener gradskog rivala Zrinjskog, ekipe Veleža, Dudića je jako obradovao nastup "plemića" u Konferencijskoj ligi i istorijska pobjeda nad AZ Alkmarom.

"Što se tiče nastupa Zrinjskog u Evropi, u pitanju je ogromna promocija za Premijer ligu BiH i bh. fudbal uopšte. Napravili su čudo, što je veliki podstrek za sve, pokazali su da se može jer su ostvarili vjerovatno najveći poslijeratni rezultat nekog našeg kluba u Evropi. Dakle sjajan pravac i reklama za našu ligu. Kad je riječ o meču protiv engleske Aston Vile, mogu otići rasterećeno da se nadigravaju. Kad su saznali rivale, niko im nije davao šanse ni da će osvojiti bod, a imaju već tri, pa tako mogu da otputuju u Birmingem da uživaju u atmosferi i svemu ostalom što su na kraju sami izborili".

SVAKI SELEKTOR BiH IMA MOJU PODRŠKU

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Na kraju, trener Kragujevčana se dotakao i smjene na klupi "zmajeva", gdje je umjesto smijenjenog Mehe Kodre novi selektor postao Savo Milošević.

"Mislim da je postalo neozbiljno da stalno mijenjamo selektore, svaka dva-tri mjeseca...Ne znam dokad će biti tako i kada će prestati. Sigurno je da nije bilo korektno prema Mehi Kodri, ali eto, tako je kako je. Što se tiče novog selektora, mogu samo da mu poželim sreću, kao i svakom selektoru koji dođe nakon njega. Bh. reprezentacija će od mene uvijek imati podršku, želim da ostvari rezultat kakav smo ostvarili sa Safetom Sušićem i da odemo na još neko veliko takmičenje, nebitno da li evropsko ili svjetsko prvenstvo. Svaki selektor će imati moju podršku, ja sam navijač BiH, bez obzira ko je vodi", zaključio je Dudić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC