• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjedok na suđenju Zdravku Mamiću promijenio iskaz

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i ostalim za izvlačenje oko 40 miliona KM (161 milion kuna) iz zagrebačkog Dinama.

 Svjedok na suđenju Zdravku Mamiću promijenio iskaz Izvor: ANTONIO BAT/EPA

Iako je potpisao potvrdu da je primio 18 hiljada evra od Zdravka Mamića, sportski radnik Stanislav Tulić u utorak je na Županijskom sudu u Osijeku izjavio da mu je novac zapravo predao Zvjezdan Cvetković, a poslao mu ga je poznati akter makedonskog fudbala Vančko Takovski, prenio je "N1" Hrvatska.

Radilo se o nagradi za dovođenje igrača Saška Handeva u Dinamo još tamo 2005. godine. Tulić je tokom istraga izjavio da je novac za dovođenje Handeva dobio od Mamića, a danas je ipak u svom iskazu tvrdio nešto sasvim drugo. Rekao je da je novac dobio od Cvetkovića.

"Možda sam tada krivo rekao", pravdao se potvrđujući ipak kako je pročitao zapisnik o ispitivanju tokom istrage i nije imao zamjerke na ono što je napisano.

Zbog toga je USKOK uložio prigovor na Tulićevo svjedočenje, ali on je ostao ustrajan u tvrdnji da je upravo ono što je danas izjavio istina. Zašto se nije žalio na netačnosti u zapisniku tokom istrage nije objasnio.

Svjedočio je danas i bivši Dinamov golman Tomislav Butina, čiji se potpis takođe nalazi na jednoj od potvrda o isplati novca iz Dinama.

"Uglavnom mi je plaća isplaćivana na račun. Sjećam se da sam samo jednom dobio gotovinu. Pravila oko isplate neto i bruto iznosa su se mijenjala, ali ono što je bilo zapisano u mom ugovoru o profesionalnom igranju je uglavnom ispoštovano", potvrdio je Butina.

Prema njegovim riječima isplatu u gotovini za koju je dobio potvrdu dogovorio je s Mamićem kao što je u potvrdi i navedeno.

Da je jednom primio oko 6.000 evra u gotovini, za što je potpisao i potvrdu, izjavio je Mario Čirjak, fudbaler kojem je Zdravko Mamić bio menadžer.

"Preciznije, ja sam imao ugovor s Mamić sport agencijom koju su tada vodili Niki Vuksan i Damir Jozić. Zdravka Mamića rijetko sam viđao i ne znam kakva je bila njegova uloga u Dinamu", zaključio je Čirjak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC