• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljao se kao rođak Zdravka Mamića, pa prevario ljude za 210.000 evra! Dervenćanin dobio uslovnu zatvorsku kaznu

Autor Dragan Šutvić

Zlatko Mamić se predstavljao kao rođak Zdravka Mamića i skaut GNK Dinamo, te na taj način pribavio veliku materijalnu dobit.

 predstavljao se kao rođak zdravka mamića pa protivpravno zaradio 210 000 evra Izvor: ANTONIO BAT/EPA

Opštinski krivični sud u Zagrebu izrekao je nepravomoćnu presudu Zlatku Mamiću (48), Dervenčaninu sa prebivalištem u Zagrebu, optuženom da je od marta 2015. do januara 2017. u Zagrebu, Novoj Gradišci i Sisku pribavio znatnu materijalnu dobit, te se neistinito predstavljao većem broju ljudi kao skaut GNK Dinamo, kao rođak Zdravka Mamića (64), ali i kao osoba koja raspolaže povjerljivim informacijama da GNK Dinamo postaje dioničko društvo.

Kako je prenio portal 24sata.hr, Zlatko Mamić je navodio da će uskoro započeti prodaja dionica i to po cijeni od jednog evra po dionici koje će moći kupiti samo povlaštene osobe, da će se nakon kraćeg vremena te dionice moći prodati po cijeni od deset ili sedam evra po dionici, iako svjestan da ništa od toga nije tačno, a potom predlagao ljudima da mu daju novac kako bi on za taj novac kupio dionice u njihovo ime.

Kako bi prevarene ljude uvjerio, predavao im je i odgovarajuće potvrde o novcu kao i vremenu kada će im ta dobit biti isplaćena, te im je u svrhu daljnjeg održavanja u zabludi slao e-mail poruke sa navodne e-adrese stvarne zaposlenice Dinama. Jednom je muškarcu, kako se navodi, još obećao i zaposlenje u klubu sa Maksimira i to na radnom mjestu informatičara te mu tražio novac za navodnu kotizaciju, iako svjestan da ništa od navedenog nije istina.

Na opisani način je, kako se ističe, pribavio sebi nepripadnu materijalnu dobit u ukupnom iznosu od oko 210.000 evra, a zatim vraćao dugove.

Zbog ovog počinjenog krivičnog djela, osuđen je uslovno na zatvorsku kaznu od godinu dana koja neće biti izvršena ukoliko u narednih pet godina ne počini novo krivično djelo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC