• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanac iz Prištine je najskuplja greška Zdravka Mamića: Na njemu je izgubio MILIONE, a tek sada žali zbog toga!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Amir Rahmani je skupo plaćen, a onda je u Dinamu igrao na pogrešnoj poziciji. Sada, kada su na njega potrošeni milioni on čeka slavu sa Napolijem u Seriji A!

 Amir Rahmani najveća greška Zdravka Mamića Izvor: Profimedia/Cesare Purini / Insidefoto/Sipa USA

Napoli sve više bježi na vrhu Serije A i djeluje da će na kraju ove sezone konačno proslaviti titulu koju čekaju od 1990. godine kada su je osvojili predvođeni Dijegom Armandom Maradonom. Jedan od ključnih igrača ovog tima je reprezentativac takozvanog Kosova Amir Rahmani, štoper koji je jedan od igrača za koje je Zdravko Mamić dao najveći novac! 

Rahmani je rođen u Prištini, a karijeru je započeo u Drenici, da bi potom prešao u Partizane iz Tirane. Nakon toga ga je doveo RNK Split, odakle je prešao u Dinamo Zagreb za nevjerovatnih 1.600.000 evra 2016. godine. Riješili su tada "modri" da ga ostava na pozajmici Lokomotivi iz Zagreba, što je iskoristila Rijeka i uzela titulu, a Rahmani je ekspresno vraćen u tim.

Kada se vratio trener Nenad Bjelica je riješio da ga koristi kao lijevog beka, gdje je bio standardan, ali nikoga nije oduševio i kad aje Verona 2019. godine za njega ponudila 2.100.000 evra, jedva su to dočekali na "Maksimiru" i prodali su ga. Nije Rahmani uspio da se nametne kao bitan igrač, ali ovo je bio jedan od najgorih poteza Zdravka Mamića! 

Odigrao je tek pola godine u Veroni kada je Napoli riješio da ga plati čak 14.200.000 evra, čime je Helas uspio da sedmostruko zaradi na njemu! Od tada je neizostavan u ekipi, pa je nakon prve sezone u kojoj je odigrao 16 mečeva u prošloj igrao na 33, a u sadašnjoj je skupio 14 nastupa u Seriji A. 

Bitan je ne samo za defanzivu tima sa stadiona "Dijego Armando Maradona", već i za napadačke akcije, pošto one kreću od njega. Sjajan je sa loptom u nogama i na kraju je momak iz Prištine napravio mnogo bolju karijeru nego što mu je iko u Dinamu predviđao. A ako osvoji titulu ove sezone u Napoliju će ostati upamćen za cijeli život!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC