• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod mene igraju najspremniji! Savo Milošević prvi put na okupljanju "zmajeva": Uputio sam novi poziv, stiže ujutro

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novi selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević u ponedjeljak je na Ilidži prvi put okupio "zmajeve" za mečeve protiv Lihtenštajna i Portugala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

 savo milošević Izvor: Promo/FS BiH

Na konferenciji za štampu, Milošević je najprije govorio o izostancima i povredama igrača, zbog kojih je uputio naknadni poziv Renatu Gojkoviću, defanzivcu ruskog Orenburga.

"Stiže sutra ujutru. Tek jutros smo mu poslali poziv kada smo saznali za Adnana (Kovačevića)", rekao je Milošević.

Takođe, selektor BiH se osvrnuo i na Anela Ahmedhodžića, igrača Šefild junajteda, koji ni ovaj put neće doći na okupljanje.

"Svi dolaze osim Anela. Prije nego počnem svoj posao zamolio bih vas sve da tu temu Anela ostavimo za sljedeće okupljanje. Razgovarao sam sa njim, vrlo korektno, i vjerujem da ćemo to riješiti. Ne bih zalazio kako, šta, zašto. Ja nisam želio da insistiram da dolazi ako nije potpuno u glavi, takve nećemo, nećemo momke koji nisu 100% u glavi tu. Tako da bih vas zamolio da tu temu ovaj put sklonimo i da se bavimo momcima koji su tu", rekao je Milošević.

Nekadašnji trener Partizana i Olimpije otklonio je spekulacije o povredi Denisa Hadžikadunića, fudbalera Hamburgera.

"Hadžikadunić će biti spreman za igru. Rade Krunić neće doći, on nema šanse da bude spreman. Imamo problem i sa Adnanom Kovačevićem. Uputili smo poziv Gojkoviću iz Orenburga, s obzirom na to da imamo problem na centarhalfu. Kovačević će stići u toku dana, nisu uspjeli u Poljskoj uraditi magnet, ali ono što je pretpostavka je da će biti jako teško da bude spreman za utakmice", dodao je selektor "zmajeva".

Prema njegovim riječima, nikakvih kalkulisanja oko ekipe neće biti bez obzira što su predstojeće utakmice okarakterisane kao priprema za baraž.

"Mislim da za reprezentaciju svaku utakmicu moraju igrati najspremniji i najbolji u skladu sa taktikom. Kalkulacije bilo kog tipa ne bi trebale biti dozvoljene. Rekao sam da ne priznajem čak ni prijateljske utakmice. Ove utakmice su nama mnogo bitne, ne samo zbog priprema za baraž, nego zbog koeficijenta, samopouzdanja. Nisam neko ko će se skrivati iza tih stvari i pokušati da sklanja pritisak. Pritisak mora da postoji i moraju da igraju najspremniji i najbolji".

Milošević se složio da je u ovom trenutku bolje što je prvi meč protiv Lihtenštajna.

"Slažem se da je bolje da igramo sa Lihtenštajnom nego sa nekom boljom reprezentacijom, apsolutno, ali i nju maksimalno moramo shvatiti ozbiljno", istakao je selektor BiH, a prenosi "Oslobođenje".

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Smrad od čoveka a nikakav trener

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC